Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου και ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας του Ιράκ‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας του Ιράκ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Στρατηγός Mohan Hafith Fahad Al Frage, με τον οποίο συζήτησαν θέματα παροχής τεχνογνωσίας από την ελληνική πλευρά για την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ. Η ιρακινή αντιπροσωπεία πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Ο Στρατηγός Mohan Hafith Fahad Al Frage μετέφερε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας μήνυμα του Υπουργού Άμυνας του Ιράκ Saadoun Al-Dulaimy, καθώς και τα συγχαρητήρια του για την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κ. Αβραμόπουλος τον ευχαρίστησε και του ζήτησε να μεταφέρει πρόσκληση στον κ. Al-Dulaimy να επιστρεφθεί την Αθήνα.

 

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

 

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Στρατηγού Mohan Hafith Fahad Al Frage με την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, στην οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέθεσε την διεξαγωγή των συνομιλιών.

 

Η κα Γεννηματά σημείωσε σε δηλώσεις της αμέσως μετά τη συνάντηση, ότι η Ελλάδα όπως συχνά αναγνωρίζεται από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας και εκπαίδευσης.

 

«Έχουμε λοιπόν», συμπλήρωσε, «τη δυνατότητα όχι μόνο να παράσχουμε σημαντική τεχνογνωσία στο πεδίο της ανάλυσης εξοπλιστικών αναγκών, αλλά και στη διαχείριση και εκμετάλλευση πιστοποιημένων από το ΝΑΤΟ αμυντικών συστημάτων».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά