ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ‏


              κε Υπουργέ.

 

Με τη σχετική (α) απόφασή σας τη 10-5-2012 αναστείλατε την ισχύ της (β) όμοιας, με την οποία ρυθμίστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θέματα που αφορούν στις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, εξειδικεύοντας (παραμετροποιώντας) τα κριτήρια αυτών, σταθμίζοντας τόσο τις υπηρεσιακές ανάγκες όσο και τις ανάγκες του προσωπικού.

 

Μέχρι και σήμερα η ανωτέρω σχετική (β) απόφαση παραμένει, με επαναλαμβανόμενες Υπουργικές Αποφάσεις, «παγωμένη/ανασταλείσα» μηδενίζοντας τα όποια θετικά αποτελέσματα προσδοκούσε, αφού επί της ουσίας ουδέποτε εφαρμόστηκε, απογοητεύοντας στο σύνολό τους τούς Έλληνες στρατιωτικούς που τη μελέτησαν και την πίστεψαν, πιστεύοντας ότι η Πολιτεία ανέδειξε επιτέλους το ανθρώπινο κομμάτι της όσον αφορά τους στρατιωτικούς.

 

Ένα (1) περίπου χρόνο μετά, με την επιστροφή σας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής της υπόψη σχετικής (β) απόφασης, την οποία πρέπει να «ξεπαγώσετε» άμεσα και να τη δείτε με αντικειμενικότητα μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα, όπως άλλωστε ο ίδιος τονίσατε στην ομιλία σας κατά την παραλαβή των καθηκόντων σας: «…. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ….. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα κομματικό παρεμβατισμό στις ΕΔ».

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά