"ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ"


Σύμφωνα με δημοσιεύματα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευστεί, ο κ. ΥΕΘΑ φέρεται να έχει δηλώσει ότι τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν αντιδρούν στις περικοπές  που έχουν επιβληθεί στις αποδοχές τους.

 

Τα υπόψη δημοσιεύματα έχουν προκαλέσει έκπληξη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εύλογα καταλήγουν σε όποια συμπεράσματα, οφείλουμε δε να γνωρίσουμε ότι ο ΣΥΣΜΕΔ έχει πολλές φορές ενημερώσει, με έγγραφά του, τον κ. ΥΕΘΑ σχετικά με την επίδραση των αλλεπάλληλων περικοπών των κονδυλίων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στο αξιόμαχο, όσο και στο ηθικό των στελεχών τους. Δυστυχώς τα τελευταία ατυχήματα έχουν επιβεβαιώσει τους φόβους μέχρι κεραίας για την επικίνδυνη πλέον κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα στελέχη στην εκτέλεση της αποστολής τους. Όσο αυτές οι εκτιμήσεις της βάσης των στελεχών δεν λαμβάνονται υπόψη, αυτοί οι κίνδυνοι εκτιμάται ότι θα μεγιστοποιούνται με ταχείς ρυθμούς. Δυστυχώς η απαίτηση διατήρησης της αποτρεπτικής ισχύος χωρίς κόστος αντιβαίνει στην πράξη κάθε λογική και κάθε νομοτέλεια. Άλλωστε, λέγεται μεταφορικά «δεν περιμένεις από απλήρωτη ομάδα να κερδίζει».  

 

Περαιτέρω ήδη έχουν κοινοποιηθεί/γνωστεί στον κ. ΥΕΘΑ πειθαρχικές ποινές οι οποίες έχουν επιβληθεί σε στελέχη επειδή ακριβώς συμμετείχαν φέροντα στολή σε συγκεντρώσεις που αφορούσαν και τις περικοπές των αποδοχών τους, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την δυσφορία, απογοήτευση και ανησυχία τους.

 

Σε κάθε περίπτωση η καταφυγή, πλέον, σε ρήσεις όπως η συνηθισμένη τελευταία περί «βελτίωσης των μισθών όταν βελτιωθεί η οικονομία της Χώρας» φέρεται να αποτελεί κενό γράμμα και δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους με την προσήκουσα προσοχή, κοινωνοί και άγγελοι των οποίων (προβλημάτων) οφείλουμε να είμαστε όλοι μας.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά