Υπηρεσία Κεντρικής Πύλης


Κε Υπουργέ.

 

Την περασμένη εβδομάδα, όπως μας εγνώσθη από συναδέλφους που υπηρετούν σε νησί της περιοχής ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, συνάδελφός μας και περί ώρα 23.00΄ λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, αποτέλεσμα της σωματικής του καταπόνησης συνεπεία της 24ωρης υπηρεσίας που εκτέλεσε.

 

Σύμφωνα με τη σχετική (α) καθορίζονται οι λεπτομέρειες και παρέχονται οι οδηγίες των οργάνων που εκτελούν την υπηρεσία, μεταξύ των άλλων του αξκού κεντρικής πύλης και του βοηθού αξκού κεντρικής πύλης, τονίζοντας με ιδιαίτερη σημασία τη χρονική διάρκεια των ανωτέρω υπηρεσιών, αφού ελήφθησαν υπόψη όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν τα στελέχη και ασφαλώς την ασφάλεια των Μονάδων.

 

Εν τούτοις, αίφνης, με το σχετικό (β), και χωρίς εξουσιοδοτική διάταξη απορρέουσα εκ της (α) ομοίας, επήλθε τροποποίηση της χρονικής διάρκειας των υπηρεσιών, καθορισθείσα πλέον σε είκοσι τέσσερις (24) συνεχόμενες ώρες με τα στελέχη να εγκαθίστανται με την ανάληψη της υπηρεσίας τους στην κεντρική πύλη, με εξάρτηση, μη δυνάμενα να απομακρύνονται από αυτή παρά μόνο για λήψη φαγητού και ολιγόλεπτη ανάπαυση και σε προκαθορισμένο ωράριο (τις μεσημβρινές ώρες από 12.30 Ω έως 14.00 Ω ο βοηθός αξκού Κ. Πύλης και 15.00 Ω έως 16.30 Ω ο αξκός Κ. Πύλης και τις βραδινές ώρες από 19.30 Ω έως 21.00 Ω ο βοηθός αξκού Κ. Πύλης και 21.00 Ω έως 22.30 Ω ο αξκός Κ. Πύλης). Με έμφαση δε, τονίζεται ότι ένα (1) εκ των δύο (2) στελεχών που εκτελούν τα προαναφερόμενα καθήκοντα δύναται εκ περιτροπής να βρίσκεται εντός του φυλακίου κεντρικής πύλης καθήμενος.

 

              Ήδη, εκτός του συγκεκριμένου περιστατικού όπως αναφέρθηκε στην ανωτέρω παρά. 1, αρκετά είναι τα στελέχη που έχουν υποστεί ηλίαση και συνεπεία της σωματικής καταπόνησης και κόπωσης, εξαιτίας της ανωτέρω 24ωρης και άνευ ανάπαυσης υπηρεσίας, αδυνατούν να οδηγήσουν οι ίδιοι τα ΙΧΕ αυτοκίνητα οχήματά τους προκειμένου, και μετά τη λήξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας τους, να αποχωρήσουν από τη Μονάδα τους κάνοντας χρήση του ευεργετήματος της 24ωρης απαλλαγής τους και να μεταβούν στην οικία τους για ξεκούραση.

 

              Επειδή οι ανωτέρω υπηρεσίες και με τη μορφή που αυτές καθορίσθηκαν (24ωρες χωρίς ανάπαυση και τις περισσότερες ώρες σε όρθια στάση με εξάρτηση) ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλεια ζωής συναδέλφου μας ή πρόκληση σοβαρών μη αναστρέψιμων προβλημάτων υγείας, παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και παρέμβασή σας με κατά κρίση σας ενέργειες προς την κατεύθυνση του επανακαθορισμού της χρονικής διάρκειας της υπόψη υπηρεσίας (με κατανομή περισσοτέρων των 2 στελεχών στο 24ωρο), ενόψει μάλιστα και του θέρους του 2013, και σύμφωνα πάντα με το νομοθετημένο ωράριο εργασίας και ανάπαυσης των στρατιωτικών.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία.

 

Τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για την υποβολή σχετικού ερωτήματος προς τα αρμόδια Υπουργεία.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά