Σημεία ομιλίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στο μνημόσυνο για τα επτά χρόνια από την θυσία του ηρωικού Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στη Κάρπαθο‏


Σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες στην Κάρπαθο μνημόσυνο για τα επτά χρόνια από την θυσία του ηρωικού Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ Δαμασκηνού. Ο ηρωικός Αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας έχασε τη ζωή του, σε επιχείρηση αναχαίτισης σχηματισμού τουρκικών αεροσκαφών που παραβίαζαν τον Ελληνικό εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου.

 

Στην επιμνημόσυνη τελετή, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Κώστα Ηλιάκη, που έχει ανεγερθεί στο λιμάνι της Καρπάθου, ενώ την ίδια ώρα αεροσκάφη F-16 σε σχηματισμό, πετούσαν σε χαμηλό ύψος, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στη μνήμη του ηρωικού Σμηναγού.

 

Στην ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, τόνισε:

 

«Πρέπει να γίνει σύμβολο για όλους το παράδειγμα του Κώστα Ηλιάκη που προσέφερε τη ζωή του για την πατρίδα προστατεύοντας την Εθνική ακεραιότητα και την Εθνική κυριαρχία του Ελληνικού εναέριου χώρου».

 

Αυτό που συνέβη πριν επτά χρόνια στην Κάρπαθο –υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος- δεν ήταν τυχαίο ούτε μοιραίο. Αλλά το αποτέλεσμα μιας σειράς συνεχιζόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η φιλειρηνική χώρα μας από τους Τούρκους γείτονες.

 

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός, «δεν μας χωρίζει τίποτα από τον απλό Λαό της Τουρκίας, έχουν και αυτοί τα δικά τους προβλήματα». Όμως –πρόσθεσε-«υπάρχουν δυνάμεις στη γειτονική χώρα οι οποίες διαχρονικά θέτουν ζητήματα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με μεθοδευμένα έργα, τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα».

 

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες ανά πάσαν στιγμή» –υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας-. «Κατοχυρώνουν και διασφαλίζουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητά μας». Οι Ένοπλες Δυνάμεις, τόνισε ο Υπουργός, αποτελούν σημείο αναφοράς και ενότητας για όλο το Έθνος, για όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε: «Υπάρχουν χώρες των οποίων οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν σέβονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς νομιμότητας και αυτό είναι κάτι που δεν αφορά στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας, αλλά αφορά στην Ευρώπη, στους ισχυρούς αυτού του κόσμου, στη Διεθνή Έννομη τάξη, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η υπόθεση του σεβασμού των νόμων, της Διεθνούς νομιμότητας, του σεβασμού  της καλής γειτονίας  - κατέληξε ο Υπουργός- είναι υπόθεση όλου του πλανήτη».

 

Στην επιμνημόσυνη τελετή για τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την θυσία του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη παρέστησαν: ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νομού Δωδεκανήσου, κ. Εμμανουήλ Κόνσολας, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Νομού Δωδεκανήσου, κ. Βασίλειος Υψηλάντης, ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Νομού Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Δημήτριος Γάκης, ως εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο βουλευτής Νομού Ξάνθης κ. Δημήτριος Σαλτούρος, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής Νομού Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Γεώργιος Νταβρής, ο βουλευτής Νομού Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ως εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Νομού Αχαΐας, κ. Μιχαήλ Αρβανίτης, ο βουλευτής Νομού Κορινθίας του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσής Αυγής, κ. Ευστάθιος Μπούκουρας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Ευστάθιος Πανυτσίδης, ο αδελφός του εκλιπόντα Αξιωματικού κ. Φίλιππος Ηλιάκης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δωδεκανήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπεία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και απόστρατοι Αξιωματικοί.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά