Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας

ΣΥΣΜΕΔ – Τσουκαράκης – Ενώσεις Στρατιωτικών – Συνδικαλισμός
Είναι λέξεις που ακούς ουκ ολίγες φορές σε διάφορα πηγαδάκια συναδέλφων που για αρκετή ώρα συζητούν για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
Είναι λέξεις που ,για κάποιον λόγο τον οποίο δεν μπορώ να καταλάβω, φοβίζουν διότι θυμίζει κάποια άλλα συνδικαλιστικά όργανα της χώρας που ζουν εις βάρος όλων μας.
Πίσω από αυτές τις λέξεις και με πρωτοστάτη τον Τσουκαράκη που πολλοί κατακρίνουν είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν βρει αυτόν τον τρόπο της συμμετοχής για να διοχετεύσουν την οργή και την αγανάκτησή τους . Αλλά το θέμα είναι άλλο. Το θέμα είναι τι κάνεις ΕΣΥ όχι αυτοί που ήδη συμμετέχουν ενεργά στις Περιφερειακές Ενώσεις. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν πρόκειται μια Ένωση να σου λύσει το οικονομικό σου πρόβλημα. Αλλά με το θεσμικό πρόσωπο μιας Ένωσης μας παρέχετε η δυνατότητα να γινόμαστε ‘’αγκάθι’’ σε αυτούς που κατακρεουργούν τον μισθό μας και ταλανίζουν την αξιοπρέπεια μας. Γνωρίζουμε πως αυτοί που απευθυνόμαστε συνήθως δεν απαντάνε στην πληθώρα των εγγράφων όλων των Ενώσεων . αλλά τουλάχιστον δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και αντιστεκόμαστε, διότι όπως λέει ο σοφός ελληνικός λαός ‘’αν δεν κλάψει το μωρό δεν το ταΐζεις’’.
Σήμερα βρέθηκα ανάμεσα σε πολλούς συναδέλφους και άρχισα να ενημερώνω όσους περισσότερους μπορούσα, κατά την διάρκεια ιδιωτικής συζήτησης, για την λειτουργία της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.Θ. Δυστυχώς σε ένα μεγάλο ποσοστό υπάρχει άγνοια - φόβος – ωχαδερφισμός . Ένιωσα πολύ άσχημα που με κοιτούσαν να μιλάω σαν να είμαι εξωγήινος. Τόσο αδιαφορία πια;;;; Απορώ υπάρχουν συνάδελφοι έστω και ένας που δεν έχει προβλήματα η δεν συζητάει καθημερινά για τα οικονομικά του;;; Δεν καταλαβαίνω τον λόγο τον οποίο δεν εγγράφονται στις Ενώσεις….
Η Ένωση δεν είναι δική μου, δεν είναι του ΔΣ αλλά είναι όλων των μελών της. Μόνο τα μέλη της καθορίζουν ,με την συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις , τις κινήσεις της. Εκμεταλλευόμαστε συνέχεια και καθημερινά την κάθε μας απαλλαγή και το κάθε δευτερόλεπτο που μπορούμε να αποδεσμευτούμε από την εργασία μας, γιατί να μην εκμεταλλευτούμε και την χρήση του θεσμικού ρόλου μιας Ένωσης;;;;
Θα συνεχίσω να παλεύω , θα συνεχίσω να ενημερώνω , θα συνεχίσω να συμμετέχω στην προσπάθεια αυτή. Το χρωστάω στην οικογένεια μου, το χρωστάω σε εμένα. Βαρέθηκα να σφίγγω μόνο τα δόντια και να μην μιλάω να μην αντιδράω όταν αδικούμε. Είμαι στρατιωτικός και έχω μάθει να τιμάω την στολή που φοράω, και αυτοί που με εκπαιδεύσανε μου μάθανε πάντα να παλεύω για τα ιδανικά και την αξιοπρέπεια μου.
Δεν θα γίνω ποτέ
ΤΑΚΟΥΝΟΚΡΟΥΣΤΗΣ – ΟΣΦΙΟΚΑΜΠΤΗΣ –ΜΑΛΙΣΤΑΝΘΡΩΠΟΣ
«Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας» Μαχάτμα Γκάντι
ΕΠΟΠ Λοχίας (ΕΜ) Μίχας Ηρακλής
Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΕΑΜΘ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά