Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο‏


Την λήψη ουσιαστικών αποφάσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του ερχόμενου Δεκεμβρίου προκειμένου να προχωρήσει η κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική για την Άμυνα ανάμεσα στα Κράτη-Μέλη, ζήτησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος σε παρέμβαση του κατά την διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

 

            Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

            «Ήταν πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που συζητήθηκαν εδώ στο Λουξεμβούργο, τόσο στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA).

 

            Μεταξύ αυτών ζητήσαμε ως Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για το πώς πρέπει να προχωρήσει η κοινή πολιτική για την Άμυνα μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών.

 

            Τονίσαμε ότι πρέπει να γίνουν βήματα προς τα εμπρός και πρέπει αυτή η πολιτική να αποκτήσει επιτέλους ένα ουσιαστικότερο περιεχόμενο. Επίσης ζητήσαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου  να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για να αποκατασταθεί ένα πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη γειτονιά μας, την ευρύτερη περιοχή μας και κυρίως για το χώρο της Μέσης Ανατολής, οπού το πρόβλημα της Συρίας εξακολουθεί να δημιουργεί τεράστια ζητήματα αστάθειας στο συγκεκριμένο χώρο.

 

             Εκτός αυτών συζητήσαμε το θέμα των επιχειρήσεων στο Μάλι και στο Σαχέλ που συναρτώνται άμεσα, βεβαίως, με την αστάθεια που παρατηρείται στην περιοχή της Λιβύης. Ζητήσαμε να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να εμπεδωθεί η τάξη και η ασφάλεια στη Λιβύη και τονίσαμε ότι η Ελλάδα είναι στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να παίξει τον δικό της ρόλο μια και είναι γνωστοί οι στενοί δεσμοί που συνδέουν την χώρα μας με τους Αραβικούς λαούς και ιδιαιτέρως με την συγκεκριμένη χώρα.

 

             Στην συζήτηση μας συμπεριλάβαμε και τα θέματα του Κοσσόβου, μετά τη νέα συμφωνία που επετεύχθη με καταλυτικό τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα της Βαρώνης Ashton. Ζητήσαμε να υπάρξουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες για να εμπεδωθεί ένα κλίμα καλής συνεργασίας και σταθερότητας και στην περιοχή των Βαλκανίων μεταξύ των λαών της περιοχής».

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά