Δήλωση- Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στην τελετή αποκαλυπτηρίων των προτομών των τριών ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στα Ίμια‏


«Η αυτοθυσία των τριών ηρωικών Αξιωματικών μας, του Καραθανάση, του Βλαχάκου και του Γιαλοψού,  είναι η πυξίδα για να μπορέσουμε να βρούμε το σωστό δρόμο, το δρόμο της ανασυγκρότησης για το Λαό μας, αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Το παράδειγμά τους  αποτελεί έμπνευση στις Ένοπλες Δυνάμεις και δίνει πρότυπα στα νεότερα στελέχη μας, αλλά και ευρύτερα στη νέα γενιά, στη νεολαία μας.»

 

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων σε δήλωση του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά από σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Σταθμού Κω, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια των προτομών των 3 ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στα Ίμια.

 

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ έκαναν τα αποκαλυπτήρια των τριών προτομών παρουσία συγγενών των πεσόντων. Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Ευστάθιος Πανυτσίδης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κω. Την τελετή παρακολούθησαν  και πολλοί κάτοικοι του νησιού.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά το πέρας της τελετής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη τοπική κοινωνία της Κω, όλες τις Αρχές και κυρίως τους απλούς πολίτες της Κω, που αγκάλιασαν αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Στρατιωτικών και Ναυτικών Διοικήσεων εδώ στο νησί.

 

Θεωρώ, ότι η αυτοθυσία των τριών ηρωικών Αξιωματικών μας, του Καραθανάση, του Βλαχάκου και του Γιαλοψού,  είναι η πυξίδα για να μπορέσουμε να βρούμε το σωστό δρόμο, το δρόμο της ανασυγκρότησης για το Λαό μας, αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Το παράδειγμά τους  αποτελεί έμπνευση στις Ένοπλες Δυνάμεις και δίνει πρότυπα στα νεότερα στελέχη μας, αλλά και ευρύτερα στη νέα γενιά, στη νεολαία μας.

 

Έχει πολύ μεγάλη σημασία, αυτού του είδους οι ηρωικές σελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την πρόσφατη Ιστορία μας, να είναι κτήμα όχι μόνο των παιδιών που σπουδάζουν σήμερα στις Ανώτατες Στρατιωτικές Ακαδημίες, Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων, αλλά να γίνουν κτήμα μέσω των βιβλίων της εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά που περνάνε σήμερα ή θα περάσουν αύριο από το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Θέλω να σφίξω το χέρι σε όλους τους συγγενείς που μας τιμούν εδώ με την παρουσία τους και βιώνουν με αξιοπρέπεια το δικό τους Γολγοθά, το δικό τους πόνο. Και πάλι θερμές ευχαριστίες στην τοπική κοινωνία της Κω. Επειδή ακριβώς, είναι κομμάτι των ακριτικών περιοχών της χώρας, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα αφοσιωμένες στο καθήκον τους και μέσα από αντιξοότητες και δυσκολίες είναι αποφασισμένες να εξακολουθήσουν να εγγυώνται την Εθνική Κυριαρχία της χώρας, την ακεραιότητα και την Εθνική της Ανεξαρτησία.

 

Η χώρα δεν θα μπορούσε να δώσει τον αγώνα που δίνει σήμερα για τη σωτηρία και την ανασυγκρότηση της, αν για μια ακόμη φορά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν αναλάβει στις πλάτες τους ένα συντριπτικό βάρος από τις θυσίες που απαιτούντο για να μπορέσει η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία και να περάσει μπροστά. Μπορούμε και θα καταφέρουμε, για μια ακόμη φορά, αυτό που το Έθνος μας και ο Λαός μας έχουν καταφέρει πολλές φορές στη μακρά μέσα στους αιώνες πορεία μας.»

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά