Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά τις συναντήσεις του με την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία του Λιβάνου, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα‏

Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η χώρα μας –παρά τα δημοσιονομικά της προβλήματα- στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, αναγνωρίστηκε από την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία του Λιβάνου, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Βηρυττό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της χώρας.


Ο κ. Παναγιωτόπουλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου κ. Michel Sleimanκαι τον Πρωθυπουργό κ. Najib Mikati.Επίσης, είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας κ. Fayez Ghosn, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. SamirMokbel,τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Nabih Berri, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου Στρατηγό Jean Kahwaji, τον πρώην Πρωθυπουργό και επικεφαλή του Συνασπισμού της 14ης Μαρτίου στο Λίβανο κ. FouadSinioraκαι τον ηγέτη των Δρούζων, Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος Λιβάνου κ.Walid Joumblatt.


Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε τον τάφο του δολοφονηθέντος πρώην Πρωθυπουργού του Λιβάνου Rafic Hariri και απέδωσε φόρο τιμής.


Μετά τις συναντήσεις ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Βρίσκομαι εδώ στη Βηρυττό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, μετά από επίσημη πρόσκληση της κυβέρνησης για να προωθήσουμε τιςδιμερείς σχέσεις στο πεδίο της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας, αλλά και σε άλλους τομείς.


Είχα την ευκαιρία να συναντήσω όλη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους πλέον επιφανείς εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και των πολιτικών κομμάτων του Λιβάνου.


Το βασικό μήνυμα το οποίο βγαίνει από τις επαφές μου εδώ είναι ότι η Ελλάδα, παρά τα δημοσιονομικά της προβλήματα, είναι μια χώρα που έχει σημαντικό ρόλο στην περιοχή, στη γειτονιά μας, στη Μεσόγειο.


Είναι μια χώρα που αποτελεί την πολιτική γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της συμμαχίας του ΝΑΤΟ με τις χώρες του αραβικού κόσμου, με τις χώρες της Μεσογείου, με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και με την πολιτική της, συμβάλλει και μπορεί να συμβάλλει ακόμη περισσότερο, πιο αποφασιστικά, στην αποκατάσταση ενός πλαισίου σταθερότητας,ασφάλειας και καλής συνεργασίας όλων των λαών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή».
 
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά