Με εντολή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διατέθηκε ομάδα του ΤΕΝΞ για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών στον χώρο της εξωτερικής περιβόλου των φυλακών Τρικάλων‏


Ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού διατέθηκε ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς (ΤΕΝΞ) με σκοπό τον εντοπισμό, την επισήμανση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που απέμειναν στον χώρο της εξωτερικής περιβόλου των φυλακών Τρικάλων κατά την πρόσφατη απόδραση κρατουμένων.

 

Η ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς από το Σάββατο 23 έως και την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 προέβη στην προσέγγιση-αναγνώριση του χώρου και στην συνέχεια στην επισήμανση και εξουδετέρωση των εκρηκτικών μηχανισμών.

 

Επισημαίνεται ότι όλη η επιχείρηση διενεργήθηκε από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

 

Η συγκεκριμένη ομάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει την αποστολή της με επιτυχία και πρωτίστως με ασφάλεια, διαθέτει εξοπλισμό ατομικής προστασίας (στολές αντιθραυσματικές, κράνη κτλ) για τον εντοπισμό, την μεταφορά και την καταστροφή των εκρηκτικών μηχανισμών.

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά