Συμμετοχή Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καράμπελα στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Δουβλίνο‏


Ο Υφυπουργός κ. Παναγιώτης Καράμπελας, εκπροσώπησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο στην Άτυπη Σύνοδο των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο από 12 και 13 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Ιρλανδικής Προεδρίας.

 

Στη Σύνοδο συμμετείχαν, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Anders Fogh Rasmussen και ο βοηθός του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, επικεφαλής του Τμήματος Επιχειρήσεων Διατήρησης της Ειρήνης κ. Herve Ladsous.

 

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, συμφωνήθηκε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Άμυνας, θα πρέπει να κινηθεί σε τρεις μείζονες άξονες: στην επαύξηση της αποτελεσματικότητας της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, στην ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ και στην ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής  αμυντικής βιομηχανίας.

 

Μετά από παρέμβαση της Ελληνικής πλευράς, τονίστηκε πως οι τρόποι εξεύρεσης των απαραιτήτων πόρων για  την τόνωση της αμυντικής βιομηχανίας, θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν κατά την επικείμενη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του Δεκεμβρίου, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη, ιδιαιτέρως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην έρευνα και στη βιομηχανία.

 

Επίσης, συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στο Κέρας της Αφρικής και στο Μάλι, όπου έγινε παραίνεση προς τα κράτη να συμβάλουν στην ανάπτυξη δυνατοτήτων εκπαίδευσης, υγειονομικής υποστήριξης, και στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην αποστολή με μικρή ομάδα, παραμένοντας ανοιχτή σε οποιαδήποτε άλλη συμβολή εκπαιδευτικής φύσεως απαιτηθεί, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά στην πρόληψη της τρομοκρατίας στην περιοχή και στη μελλοντική διασφάλιση της Ευρώπης και των πολιτών της.

 

Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους θα καταστεί εφικτή  η επαύξηση της αποτελεσματικότητας του Τμήματος Επιχειρήσεων Διατήρησης της Ειρήνης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μέσα από την ενίσχυση της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά