Κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο των πεσόντων στα Ίμια το 1996

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 13.30΄, κατά την επέτειο της θυσίας των νεκρών των Ιμίων, τιμώντας τη μνήμη τους αλλά και όλων όσων κατά καιρούς έχουν θυσιαστεί κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο Αιγαίο, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, μαζί με φορείς αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη.
Στην εκδήλωση επίσης κατέθεσαν λουλούδια η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.), ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ), ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΜΥΝ (ΣΑΣΜΥΝ), η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α.).
Οι τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (Αντιναύαρχος Χ. Καραθανάσης, 34 ετών, κυβερνήτης, Αντιναύαρχος Π. Βλαχάκος, 31 ετών, συγκυβερνήτης και Πλοίαρχος Ε. Γιαλοψός, 29 ετών, χειριστής συσκευών) αποτελούσαν το πλήρωμα του μοιραίου ελικοπτέρου τύπου ΑΒ 212, που προερχόμενο από την Ελληνική φρεγάτα "Ναβαρίνο" κατέπεσε τη 05.30΄ της 31 Ιανουαρίου 1996, στη θάλασσα, βόρεια των βραχονησίδων Ίμια, σε αποστολή αναγνώρισης κατειλημμένου εδάφους, αφού είχε εντοπίσει Τούρκους κομάντος στη δυτική νησίδα.
Η κατάθεση λίγων λουλουδιών, από εμάς τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που μπορεί κάποιος να αποτίσει στους τρεις (3) ανωτέρω ήρωες, αλλά και όλους τους λοιπούς επώνυμους και ανώνυμους, αδικοχαμένους συναδέλφους μας, κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους.
Η μνήμη τους γεμίζει όλους εμάς, που ταχθήκαμε να «φυλάσσουμε Θερμοπύλες», με ελπίδα, αισιοδοξία, δύναμη και κουράγιο για το αβέβαιο μέλλον μας και επιστροφή στα ιδανικά που χάνονται.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά