Δήλωση μετά την επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Επιτηρητικό Φυλάκιο στη νήσο Ρω‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε τη νήσο Στρογγύλη και το Επιτηρητικό Φυλάκιο στη νήσο Ρω, όπου συνομίλησε με το στρατιωτικό προσωπικό. Στη συνέχεια, παρέστη στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη της «Κυράς της Ρω» και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της.

 

Τον κ. Παναγιωτόπουλο συνόδευσαν: ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Διοικητής 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής.

 

Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Βρισκόμαστε πάντοτε στο νησιωτικό συγκρότημα της Μεγίστης. Μετά  το Καστελόριζο βρεθήκαμε στη Στρογγύλη. Το μικρό νησί που είναι πολύ κοντά στο Καστελόριζο, όπου σφίξαμε το χέρι στα παιδιά μας που είναι εκεί και στους επικεφαλής της Φρουράς της Νήσου.

 

            Στη συνέχεια, ήρθαμε εδώ στη Ρω, στο νησί της Δέσποινας Αχλαδιώτη, που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά οι αξίες τις οποίες πρόβαλλε, το παράδειγμα και το πρότυπό της, είναι πάντα στη ζωή μας παρόντα. Γιά να κάνουμε ένα τρισάγιο στη μνήμη της και να σφίξουμε το χέρι των παιδιών της φρουράς, που είναι εδώ και φυλάττουν αυτό το ακραίο όριο της Ελληνικής Επικράτειας.

 

Να πούμε απλά, ότι η Ελληνική σημαία που κρατούσε ψηλά στον ιστό και φρόντιζε να είναι εκεί “η Κυρά της Ρω”, πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι, να φροντίσουμε να μην υποσταλεί ποτέ.

 

            Μπορούμε όλοι να σταθούμε όρθιοι. Να περάσουμε τις συμπληγάδες της κρίσης και να τραβήξουμε μπροστά. Αυτό το μήνυμα πριν από όλα και πάνω από όλα, μας το δίνουν τα παιδιά του Ελληνικού Λαού που βρίσκονται εδώ, οι μεθοριακοί  φύλακές μας, οι Ακρίτες  μας».

 

•Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Διοικητή της ΔΑΝ Μεγίστης, Ανχη (ΠΖ) Βασίλειο Λαγογιάννη και με τον Αρχιφύλακα του Φυλακίου της νήσου Ρω, Λγο (ΠΖ) Αθανάσιο Σίσκο, κατά την οποία τους ζήτησε να μεταφέρουν τις θερμότερες ευχές του σε όλα τα άτομα που υπηρετούν υπό τις διαταγές τους στις Μονάδες της περιοχής τους.

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά