Δηλώσεις Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Σούρλα μετά τη συνάντηση τους στο ΥΠΕΘΑ, για τις καταγγελίες του κ. Σούρλα σχετικά με την διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις Ε.Δ‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε σήμερα, το Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γεώργιο Σούρλα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι καταγγελίες του κ. Σούρλα σχετικά με τη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και η έρευνα που εδώ και πολύ καιρό διεξάγει για το συγκεκριμένο θέμα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ.  Παναγιωτόπουλος και ο κ. Σούρλας προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση με το  Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιο Σούρλα σχετικά με τις καταγγελίες περί διακίνησης νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και τις ακολουθούμενες διαδικασίες προμήθειας αυτών. Ο κ. Σούρλας ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη από τις 12 Οκτωβρίου 2012 ζητήσαμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών την κατεπείγουσα διερεύνηση ενδεχόμενης νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, αξιοποιώντας όλες τις μέχρι σήμερα καταγγελίες και τα διαθέσιμα στοιχεία μεταξύ των οποίων και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον κ. Γεώργιο Σούρλα.

Επιπλέον, πήρα την πρωτοβουλία συγκρότησης διακομματικής επιτροπής για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω Σ.Ο.Τ.Α (Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας Προμήθειες), εξασφαλίζοντας απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στις προμήθειες καυσίμων. 

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο για την αποφασιστικότητά του να τεθεί τέρμα στη νόθευση των καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έστω και μετά από οκτώ χρόνια που αποκαλύφθηκαν τα πρώτα στοιχεία για τη νοθεία στα καύσιμα και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στους αρμόδιους των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης καθώς και στην Τακτική και Στρατιωτική Δικαιοσύνη, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε μία υπόθεση που έχει εθνικές διαστάσεις και οικονομικές επιπτώσεις. Δεν πρέπει απλώς να τεθεί τέρμα σε αυτήν την υπόθεση διαφθοράς αλλά και να αναζητηθούν οι υπαίτιοι, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο τα δισεκατομμύρια που έχουν καρπωθεί, χρήματα που θα αρκούσαν να καλύψουν τα ποσά των περικοπών μισθών και συντάξεων, δεδομένου ότι οι απώλειες για την Εθνική Οικονομία από τα νοθευμένα καύσιμα και την παράνομη διακίνησή τους ξεπερνά τα τρία δισ. το χρόνο.

Θα ήθελα επίσης, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την αποφασιστικότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στην αποκατάσταση της νομιμότητας ως προς τη διαδικασία προμήθειας των καυσίμων, που μέχρι τώρα γινόταν χωρίς διαγωνισμό και την οργάνωση συστημάτων ελέγχου διακίνησης και ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης της ποιότητας των καυσίμων.  Τέλος, την προσεχή Δευτέρα θα καταθέσω πλήρη στοιχεία για την υπόθεση στον Εισαγγελέα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. 

 

 

 

 
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά