Χαιρετισμός Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στον εορτασμό της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας‏


Ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα, στον εορτασμό της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας, στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο, Αττικής.

 

Στην τελετή εορτασμού παρέστησαν, επίσης: ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής περιφέρειας Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βουλευτής περιφέρειας Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. βουλευτής περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλειος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Διοικητής ΔΑΥ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών.

 

Μετά την τελετή, ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

 

«Κύριες και Κύριοι,

 

Σήμερα, έχουμε διπλή γιορτή. Γιορτή της Ορθοδοξίας μας στη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας και γιορτή του Πυροβολικού, του ένδοξου Πυροβολικού μας. Ενός Όπλου που συνδυάζει διαχρονικά, από τη συγκρότηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι σήμερα, την ανδρεία, τη λεβεντιά, την επιστημοσύνη, το νου, τη μαχητικότητα και το φρόνημα.

Είναι όλα αυτά μαζί, που στην πορεία των δεκαετιών, στην πορεία των αιώνων, ανέδειξαν το συγκεκριμένο Όπλο ανάμεσα στα άλλα άξια Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, σε καθοριστική συνιστώσα της αποτρεπτικής ικανότητας και της πολεμικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος.

 

Συνηθίζω να λέω, κυρίες και κύριοι, ότι έργο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος δεν είναι ο πόλεμος, είναι η διαφύλαξη της Ειρήνης. Για αυτό παλεύουμε στο  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθημερινά, διαχρονικά.

 

Αλλά για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την Ειρήνη, πρέπει να έχουμε μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα, πρέπει η ισχύς μας να είναι ορατή και δεδομένη, ώστε η Ελλάδα να εμπνέει τον σεβασμό και την εκτίμηση σε φίλους και εχθρούς, σε καλούς και κακούς γείτονες, προκειμένου να σκέπτονται, να ξανασκέπτονται και τελικά να αποτρέπονται από οποιαδήποτε κίνηση ή ακόμα και σκέψη προσβολής της εθνικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.

 

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να εξάρω την καθοριστική συμβολή του Όπλου του Πυροβολικού στους αγώνες του Έθνους και της πατρίδας. Την καθοριστική του συμβολή στις σελίδες δόξας και τιμής, που έγραψαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Σήμερα, ζούμε σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από κινδύνους, από ρευστότητα και αστάθεια. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο.

 

Εάν θέλουμε ο λαός μας να φέρει σε πέρας την τιτάνια προσπάθεια για να μπορέσει η χώρα να σωθεί και να σταθεί όρθια από τον οικονομικό πόλεμο που της επιβλήθηκε από τις αγορές, για να μπορέσουν να πιάσουν τόπο οι θυσίες του Ελληνικού Λαού, πρέπει να υπάρξει μία απαραίτητη προϋπόθεση: Να έχουμε ασφάλεια, σταθερότητα. Διασφαλισμένη και εγγυημένη την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ακεραιότητα της Πατρίδας.

 

Αυτή είναι η τεράστια προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος στην Ελλάδα, στο Έθνος, στο λαό μας.

 

Αλλά δεν φτάνει αυτό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν ένα εκλεκτό κομμάτι του Ελληνικού Λαού και προέρχονται από τον κόσμο της εργασίας, από τα μικρομεσαία στρώματα του λαού μας, όπως όλος ο υπόλοιπος Ελληνικός Λαός σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο, έχουν αναλάβει ένα μεγάλο φορτίο στις πλάτες τους και αυτήν την αποστολή, τη φέρουν σε πέρας κατά τον καλύτερο τρόπο, αποσυνδέοντας -όπως πολύ σωστά είπε στην ημερήσια διαταγή του ο Αρχηγός του ΓΕΣ, που ανέγνωσε πριν από λίγο ο Διοικητής της Σχολής- τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας, τα όποια παράπονα, τα δίκαια παράπονα, από την αφοσίωση στο καθήκον και την αποστολή τους.

 

Είμαστε περήφανοι ως Έλληνες, που έχουμε τέτοιες Ένοπλες Δυνάμεις. Είμαστε περήφανοι για το αξιόμαχο, την υψηλή επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, το φρόνημά τους, το ήθος τους, την προσήλωσή τους στην πατρίδα, στο Έθνος, στο Σύνταγμα, στο καθήκον.

 

Χρόνια πολλά στο Πυροβολικό μας. Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Με τις ευλογίες σας, Σεβασμιότατε και Άγιοι Πατέρες, να δίνει ο Θεός φώτιση σε όλους, να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

 

Ευχαριστώ πολύ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά