Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας κ. Christine Haderthauer στις αποθήκες συλλογής τροφίμων της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΚΑΠΟΤΑ»


Μετά από πρόσκληση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας, κα Christine Haderthauer επισκέφτηκαν τις αποθήκες συλλογής τροφίμων της Οργάνωσης, που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Λοχαγού Καποτά», οι οποίες παραχωρήθηκαν στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και βρίσκονται στο Μενίδι Αττικής.

 

Οι δύο Υπουργοί ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», από τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωστή Δήμτσα.

           

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Παναγιωτόπουλος, η κα Haderthauer (η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα προσκεκλημένη της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ») και ο κ. Δήμτσας, προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:  Καλωσορίζουμε την επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας της Βαυαρίας, εδώ, στο στρατόπεδο μας, στις εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Εκκλησία της Ελλάδος και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος, προκειμένου να φέρει σε πέρας το πολύ μεγάλο έργο της κοινωνικής προστασίας σε μέρες δύσκολες, όπως αυτές που περνάμε στην Ελλάδα.   

       Θέλω να τονίσω, ότι αποτελεί προτεραιότητα για μας, οι δυο λαοί -ο ελληνικός και ο γερμανικός- να έρθουν πιο κοντά, για να καταλάβουμε όλοι, ότι τα μεγάλα προβλήματα κοινωνικής συνοχής, κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικής ανέχειας που αντιμετωπίζουν σήμερα πολυπληθή στρώματα του ελληνικού λαού, που οφείλονται στις πολιτικές λιτότητας που έχουν προκαλέσει εκτόξευση της ανεργίας μεταξύ των άλλων, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα. Είναι προβλήματα που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, διότι το οικοδόμημα της ενωμένης Ευρώπης όπως έγινε και δημιουργήθηκε από μεγάλους οραματιστές πολιτικούς -μεταξύ των οποίων και ο Κ. Αντενάουερ- περιελάμβανε την ανοιχτή κοινωνία, την ελεύθερη οικονομία, την κοινωνική προστασία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τις πολιτικές υπέρ της κοινωνικής συνοχής. Για αυτές τις πολιτικές, η Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και το ελληνικό κράτος, κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν τους αδύναμους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

 Θεωρώ, ότι η επίσκεψη της Υπουργού θα συμβάλλει περισσότερο στην κατανόηση του ελληνικού προβλήματος από την βαυαρική και ευρύτερα από τη γερμανική κυβέρνηση και θα βοηθήσει στο να υπάρξουν πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να πολεμήσουμε τη φτώχεια και τη τραυματισμένη κοινωνική συνοχή.

Οι Έλληνες είναι αξιοπρεπείς και περήφανοι. Θέλουν ανάπτυξη, για να μπορέσουν να τραβήξουν μπροστά. Ανάπτυξη χρειάζεται και ολόκληρη η Ευρώπη.

Ευχαριστώ και πάλι την Υπουργό για την παρουσία της εδώ και θέλω να πω ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε: Οι κυβερνήσεις και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, υπό την σκέπη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το έργο, που δεν αφορά μόνο τον ελληνικό λαό, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Ευχαριστώ και πάλι.

 

CHRISTINE HADERTHAUER: Θέλω και εγώ να σας ευχαριστήσω κ. Υπουργέ, για τον χρόνο που αφιερώσατε σε εμάς, σήμερα. Πράγματι, είναι μια επίσκεψη, την οποία κάνω σήμερα όχι μόνο για ενημερωτικούς λόγους αλλά και για να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα. Το μήνυμα, ότι δεν είναι μόνο η οικονομική υποστήριξη, η οποία προσφέρεται προς την Ελλάδα, αλλά και η αναγνώριση του γεγονότος, ότι η Ελλάδα έχει τη βούληση και την περηφάνια, την οποία και εσείς αναφέρατε σε καιρούς κρίσης, να σταθεί στα πόδια της και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ανάγκες. Είναι πολύ εντυπωσιακό για μένα που βλέπω σήμερα, ότι έχετε καταφέρει με τη συνεργασία και τη βοήθεια της εκκλησίας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, να παράσχετε τέτοιου είδους βοήθεια προς τις οικογένειες, που  έχουν ανάγκη.

Όλο αυτό για μένα, που είμαι Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γνωρίζω πόση προσπάθεια έχει καταβληθεί και κρύβεται πίσω από όλες τις πρωτοβουλίες αυτές. Θεωρώ, ότι τα παιδιά είναι το μέλλον όλων μας και γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζω πλήρως αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και θα συνεχίσω να τις στηρίζω και από τη Γερμανία.

 

Κ. ΔΗΜΤΣΑΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Εργασίας της βαυαρικής κυβέρνησης Γερμανίας για την επίσκεψή της, κυρίως όμως, τον Υπουργό Άμυνας, κ. Π. Παναγιωτόπουλο, γιατί βρίσκεται σήμερα, εδώ. Είναι ένα δημόσιο ευχαριστώ για την προσφορά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην προσπάθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». Η καρδιά της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», η καρδιά της Εκκλησίας βρίσκεται, εδώ. Χωρίς την παραχώρηση αυτού του χώρου, την ασφάλειά του και την εθελοντική προσπάθεια όλων, δε θα γινόταν ένα μεγάλο έργο για τον άνθρωπο. Η εκκλησία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους, που υποφέρουν.

 

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά