Παρουσία Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στη Σχολή Ικάρων (Αεροδρόμιο Δεκέλειας), στο Τατόι Αττικής‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα, στον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων (Αεροδρόμιο Δεκέλειας), στο Τατόι Αττικής.

 

Στην τελετή εορτασμού παρέστησαν: ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρώην Αρχηγοί και Υπαρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών.

 


Μετά την τελετή, ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό:

 

«Κυρίες και κύριοι,

 

Σήμερα γιορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία, ένα από τα πιο ένδοξα όπλα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ένας από τους τρεις σιδερένιους βραχίονες της Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Με την ευκαιρία αυτή, ας μου επιτραπεί να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες σκέψεις.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα σε αυτές και η ένδοξη Πολεμική μας Αεροπορία, αποτελούν ένα εκλεκτό κομμάτι του Ελληνικού Λαού. Σε μία εποχή εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη, όπου τα πάντα αλλάζουν στην ευρύτερη περιοχή μας, όπου στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στη Μικρά Ασία, στον αραβικό κόσμο συντελούνται ραγδαίες ανατροπές και μεταβολές, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει μία χώρα - κλειδί για το διεθνές σύστημα ασφάλειας και αυτό χάρη στη γεωστρατηγική και γεωοπολιτική της θέση, χάρη στις θυσίες του Ελληνικού Λαού και πριν από όλα, χάρη στις άξιες Ένοπλες Δυνάμεις μας.

 

Είναι γνωστό βέβαια, ότι η χώρα μας περνάει από μία πολύ δύσκολη συγκυρία. Περνάμε μέσα από τις συμπληγάδες των δημοσιονομικών και οικονομικών προβλημάτων. Αλλά και άλλες χώρες πέρασαν από τέτοιες δημοσιονομικές και οικονομικές περιπέτειες και ανέκαμψαν. Και άλλες θα περάσουν στο μέλλον.

 

Αυτό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, αυτό που αποτελεί βασική συνιστώσα της ταυτότητάς μας, δεν είναι ούτε τα οικονομικά μας προβλήματα ούτε η δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, είναι το γεγονός ότι αποτελούμε χώρα κλειδί για το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας. Και αυτό πρέπει να το διαπραγματευόμαστε πολύ σκληρά προς κάθε κατεύθυνση.

 

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα όποια δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα -τα οποία  με ανηφόρες δύσκολες, με θυσίες, κάποια στιγμή θα ξεπεραστούν- να εγείρουν προβλήματα Εθνικής Ασφάλειας, Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικής Ακεραιότητας της χώρας. Γιατί το αγαθό της Εθνικής Ασφάλειας προηγείται  της οικονομίας. 

 

Εάν δεν είναι εγγυημένο το αγαθό της Εθνικής Ασφάλειας και αυτό το εγγυώνται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος, ούτε οικονομική ανάπτυξη μπορούμε να έχουμε, ούτε επενδύσεις μπορούμε να έχουμε, ούτε οποιασδήποτε μορφής κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.

 

Έχω επίγνωση, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα, ως ένα κομμάτι του Ελληνικού Λαού, όπως και όλος ο Ελληνικός Λαός σηκώνουν δυσβάσταχτο φορτίο. Και σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτόν τον ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο, στον οποίο μπήκαμε χωρίς τη θέλησή μας, σε αυτόν τον ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο, που μας κήρυξαν οι αγορές, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να νικήσει. Στην πρώτη γραμμή, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται ο κόσμος των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία. Μια οικογένεια είμαστε.

 

 Δίνουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Σηκώνουμε βάρη δυσβάσταχτα και  μεγάλο ιστορικό φορτίο, το οποίο όμως και αυτή τη φορά θα το φέρουμε σε πέρας.

 

Oι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μας χωρίζουν, μας ενώνουν. Είναι σημείο αναφοράς για όλον τον πολιτικό κόσμο, είναι σημείο αναφοράς για όλο το Έθνος, είναι πεδίο ανάτασης, ενότητας, ομόνοιας, αλληλεγγύης και Εθνικής Συνοχής.

 

Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να καλέσω τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στην Πολεμική μας Αεροπορία, να είναι αυστηρά προσηλωμένες στο μεγάλο καθήκον, που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας, το Έθνος μας και ο Ελληνικός Λαός.

 

Είμαι περήφανος ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, γιατί έχουμε τις καλύτερες Ένοπλες Δυνάμεις. Είμαι περήφανος, γιατί έχουμε τους καλύτερους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που δεν θα μπορούσαν να πετάνε και να κάνουν αναχαιτίσεις στον Αιγαίο -όταν κακοί γείτονες επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα Εθνικά Κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας- εάν δεν υπήρχαν και τα άξια στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στις μονάδες βάσης και υποστήριξης του εδάφους.

 

Σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες, που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και εν προκειμένω στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στην Πολεμική μας Αεροπορία αξίζει δημόσιος έπαινος από όλον τον Ελληνικό Λαό.

 

Συνεχίστε την προσπάθειά σας. Συνεχίστε την αποστολή σας. Είμαστε περήφανοι για εσάς. Είμαστε περήφανοι για αυτά που κατορθώνετε καθημερινά σε όλα τα πεδία δοκιμασίας του όπλου. 

 

Χρόνια πολλά για την ημέρα. Ο Θεός να μας φωτίζει και να μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε  αυτόν τον δύσκολο αγώνα, από τον οποίο θα βγούμε νικητές».

 

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά