Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά το πέρας των εκδηλώσεων Εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου, Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων‏


Ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα, στη δοξολογία που τελέστηκε στην Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στα πλαίσια του εορτασμού των Εισοδίων της Θεότόκου, Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελετή εορτασμού παρέστησαν: ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Ξάνθης κ. Δημήτριος Σαλτούρος, ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, βουλευτής Αχαΐας κ. Γεώργιος Νταβρής, η εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ., βουλευτής Β’ Πειραιά κα Μαρία Γιαννακάκη, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Σιούφας, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, κ. Ανδρέας Ψυχάρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΛΣ, Αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς ΛΣ, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, πρώην Αρχηγοί και Υπαρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών.

 

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων ο κ. Παναγιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου στο ναό των Ιεροσολύμων. Είναι μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Ταυτόχρονα όμως γιορτάζουμε και τιμούμε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί είναι αδιάσπαστοι και συνεχείς μέσα στην ιστορία οι δεσμοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Με την προστασία και ευλογία της Παναγίας, της Υπερμάχου Στρατηγού, το Ελληνικό Έθνος και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας κατέγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας και ηρωισμού στα διάφορα πεδία των μαχών και των αναμετρήσεων.

Σήμερα βεβαίως αντιμετωπίζουμε έναν διαφορετικό οικονομικό πόλεμο, που δεν διεξάγεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έναν πόλεμο που μας επιβλήθηκε από τις αγορές και από τον οποίο πρέπει να βγούμε όρθιοι και νικητές.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται και πάλι στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνουν ένα δυσβάσταχτο ιστορικό φορτίο με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Και αυτή την αποστολή θα τη φέρουν και πάλι σε πέρας με επιτυχία, παρά τις περικοπές, παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με αφοσίωση στο καθήκον και με προσήλωση στην αποστολή τους, διατηρούν πολύ ψηλά την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, διατηρούν πολύ ψηλά το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, εξασφαλίζοντας έτσι την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας.

Χρόνια Πολλά για τη σημερινή μεγάλη γιορτή. Χρόνια Πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας».

 

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά