ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Χθές τα "Στρατιωτικά θέματα" κάλυψαν το ρεπορτάζ της ημερίδας που έγινε στην Τρίπολη.
Αρκετοί εν ενεργεία στρατιωτικοί παρευρέθησαν χθές στην ημερίδα με θέμα "Τα προβλήματα των στρατιωτικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προτάσεις λύσεων και δράσεις" που έγινε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας σε διοργάνωση της ΕΣΠΕΠΕΛ.
Στην ημερίδα ήταν και  αντιπροσωπεία από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και από την ΑΝΕΑΕΔ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του  Προέδρου της προσωρινής ΔΕ της ΕΣΠΕΠΕΛ ο οποίος εξήγησε τους στόχους του σωματείου καθώς και ανέλυσε τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζονται από του στρατιωτικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως :

•Απουσία συμβεβλημένων ιατρών και φαρμακείων και Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.




•Φρουρές χωρίς ΣΟΜΥ και ΣΟΕΠΟΠ, δυσχέρειες στέγασης υπαξιωματικών.
•Έλλειψη Στρατιωτικών Πρατηρίων και Στρατιωτικού Φαρμακείου.
•Έλλειψη ειδικοτήτων στο 411 ΓΣΝ και η αδυναμία του να καλύψει στο σύνολο τις ανάγκες των μονίμων στρατιωτικών και των στρατευσίμων (νεοσυλλέκτων) της Περιφέρειας.
•Αντιμετώπιση «ανασφάλιστου» στα Δημόσια Νοσοκομεία καθώς εξαρτώμενα μέλη οικογενειών και στρατιωτικοί, καλούνται να καταβάλουν "εισιτήριο" στα εξωτερικά ιατρεία και να πληρώσουν με μετρητά τα νοσήλια τους, ενώ τα βιβλιάρια ασφάλισης δεν γίνονται αποδεκτά από τις οικονομικές υπηρεσίες δημόσιων νοσοκομείων.
•Επιβάρυνση λογαριασμών ρεύματος (ΔΕΗ) των ΣΟΑ με ΕΕΤΗΔΕ.
•Έλλειψη «κοινωνικής πολιτικής», απουσία προγράμματος ίδρυσης βρεφονηπιακών σταθμών, προγράμματος επαγγελματικής απασχόλησης συζύγων, προγράμματος συνεργασίας με ΟΑΕΔ για επιμόρφωση εξαρτωμένων μελών κ.α. .
•Απουσία της προβολής, της χρησιμότητας υπάρξεως Κέντρων Εκπαιδεύσεως , τόσο προς τους Φορείς της Πολιτείας, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία.

Ακολούθησαν χαιρετιστήριες ομιλίες από τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΑ, Ανχη(ΣΔΓ) κο Αναστάσιο Τσουκαράκη, και το μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ, κο Σαρτζετάκη Εμμανουήλ. Στην συνέχεια ακολούθησε ένας ενδιαφέρον διάλογος.

Ο κ. Αναστάσιος Τσουκαράκης δήλωσε στα "Στρατιωτικά θέματα": "Αυτό που κάνουμε δεν είναι συνδικαλισμός"

Στα συμπεράσματα της ημερίδας, περιελήφθησαν τα κάτωθι :
  • Ανάγκη υποβολής προτάσεων προς την Στρατιωτική Ηγεσία για την κάλυψη απαραίτητων ειδικοτήτων στο 411ΓΣΝ.
  • Υποβολή επιστολών, σε συνεργασία με άλλες Ενώσεις Στρατιωτικών για την οριστική ρύθμιση της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ σε Στρατιωτικά Οικήματα.
  • Υποβολή επιστολών προς κάθε συναρμόδιο φορέα, για την διευκρίνηση του ύψους της ασφαλιστικής κάλυψης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους σε δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας.
  • Έναρξη, κατάρτιση και υποβολή μελετών που θα αφορούν σε θέματα : στέγασης, κοινωνικής πολιτικής, υγειονομικής και φαρμακευτικής κάλυψης.
  • Οργάνωση και διεξαγωγή ημερίδων, συγκεντρώσεων και ομιλιών στο μέλλον, με συμμετοχή καλεσμένων από διάφορους επιστημονικούς και θεσμικούς φορείς., ακολούθησαν χαιρετιστήριες ομιλίες από τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΑ, Ανχη(ΣΔΓ) κο Αναστάσιο Τσουκαράκη, και το μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ, κο Σαρτζετάκη Εμμανουήλ. Στην συνέχεια ακολούθησε ένας ενδιαφέρον διάλογος.


 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά