Συνάντηση εργασίας Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου με τα Δ.Σ της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. και του ΣΕΚΠΥ για θέματα που απασχολούν την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας και του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού.

 

            Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. (Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας) κ. Γεώργιο Τρουλλινό, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης κ. Κωνσταντίνο Κουτσό, τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Δημήτριο Παπακώστα και τον Ταμία της Ένωσης κ. Αλέξανδρο Καντζή.

 

            Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού) κ. Τάσο Ροζολή, τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Παναγιώτη Παπαπέτρου και τον Ταμία κ. Θανάση Καλαφάτη.

 

            Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και την ανάπτυξή της, ώστε να καλύπτει εγχώριες και διεθνείς ανάγκες.

 

            Στις συναντήσεις μετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου, ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων) κ. Δημήτρης Γεωργιόπουλος  και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ,  Υποπτέραρχος (ΜΗ)  Ιωάννης Καλύβας.

 

            Μετά το πέρας των συναντήσεων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ ΣΕΚΠΥ, κ. Τάσος Ροζολής προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Ως πολιτική ηγεσία είχαμε, σήμερα, επαφή με το σύνολο της εκπροσώπησης των επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στην Αμυντική Βιομηχανία της χώρας. Ένας κλάδος, ο οποίος περνάει αυτήν την περίοδο τα δικά του δεινά, όπως και άλλοι τομείς της ελληνικής οικονομίας.

 

Ξεκαθαρίσαμε, ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε, να στηρίξουμε πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, να συνδυάσουμε επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό με δικά τους ανοίγματα και να βοηθήσουμε τα ανοίγματα αυτά προς άλλες χώρες. Όπως επίσης, να στηρίξουμε την παραγωγική τους δραστηριότητα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Τους ακούσαμε με προσοχή. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά νομίζω ότι όλοι μαζί αλληλέγγυοι και ομονοούντες μπορούμε, ο καθένας από την πλευρά του, να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να περάσουμε τα δύσκολα, να σταθούμε όρθιοι και να προχωρήσουμε μπροστά.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του ευρύτερου φάσματος των συλλόγων και των εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Αμυντικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα για τη συνεργασία μας, η οποία άλλωστε, θα είναι διαρκής και θα ενδυναμώνεται από μέρα σε μέρα».

 

Τ. ΡΟΖΟΛΗΣ: «Η κατάσταση στην Αμυντική Βιομηχανία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Προσπάθεια μας είναι, να δώσουμε λύσεις και ελπίδα στο χώρο. Μετά την σημερινή συνάντηση νομίζω, ότι μπορούμε όλοι να είμαστε αρκετά πιο αισιόδοξοι. Ευχαριστούμε».

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά