Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά την τελετή Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος στο Ακραίφνιο Βοιωτίας‏


 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη, παρέστη σήμερα, στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος, που έχει ανεγερθεί στην μνήμη του πεσόντος αεροπόρου Σμηναγού (Ι) Παντελή Γκέλη, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.

 

Τα Θυρανοίξια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά το πέρας της τελετής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάμε, χρειαζόμαστε σημεία αναφοράς, για να κρατηθούμε όρθιοι, να τονώσουμε το φρόνημά μας και να τραβήξουμε μπροστά. Τέτοια σημεία αναφοράς είναι οι θυσίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που έγιναν στην εκτέλεση του καθήκοντος και της αποστολής που τους έταξε ο Ελληνικός Λαός και το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας.

            Βρισκόμαστε εδώ, στα υψίπεδα της Βοιωτίας, για να τιμήσουμε τη μνήμη και τη θυσία του ηρωικού Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Παντελεήμονα Γκέλη, που έπεσε σε αυτό το σημείο, στην εκτέλεση του καθήκοντος που του έταξε η Πολεμική Αεροπορία και η Ελλάδα.

            Η ηρωική συμπεριφορά του Σμηναγού Γκέλη είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ηρωισμού, της αυτοθυσίας, του φρονήματος, που χαρακτηρίζουν όλες τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στη διαχρονική πορεία τους και στους αγώνες υπέρ του Έθνους και της πατρίδας.

            Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους, στους οποίους χάρη στο λαό μας, στις θυσίες του και στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, η Ελλάδα κατάφερε να διπλασιαστεί και καταφέραμε να απελευθερώσουμε τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

            Είναι καιρός να σκεφτούμε όλα αυτά που οφείλουμε σε αυτό το εκλεκτό κομμάτι του Ελληνικού Λαού, τις Ένοπλες Δυνάμεις. Να σταθούμε δίπλα τους, όπως και αυτές στέκονται δίπλα στην πατρίδα και στον λαό μας.

            Ας είναι αιωνία η μνήμη και η ανάμνηση της προσφοράς του ηρωικού Σμηναγού, Παντελεήμονα Γκέλη».

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά