ΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1-11-2012‏


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ

ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την  Πέμπτη 01-11-2012 και ώρα 16.30΄ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών στο χώρο μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ). Η συγκέντρωση από πλευράς αριθμού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που περίτρανα δηλώνει ότι το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που ασκήθηκε το τελευταίο διάστημα δεν μας άγγιξε. Οι αναμενόμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το προχωρημένο της ώρας επέβαλλαν την πολιτική ενδυμασία, για τους εν ενεργεία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, μπροστά από την είσοδο της ΛΑΕΔ, διαβάστηκε το ψήφισμα, που ακολουθεί της παρούσης ανακοίνωσης, και αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής των φορέων επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών με πρόθεση να συναντηθεί με τον Υπουργό κ. Στουρνάρα και να του επιδοθεί ψήφισμα, μαζί με αντιστοιχη αντιπροσωπεία των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά βιώσαμε την απαξίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και αντί του κ. Στουρνάρα συναντηθήκαμε με το δντή του γραφείου του, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει να μας πει τίποτα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων με στόχο να επιδοθεί το ίδιο ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Η καθ’ όλα ειρηνική πορεία είχε παλμό και κινήθηκε μέσω πλατείας Κολωνακίου, Ακαδημίας και κατέληξε στη Β. Σοφίας, μπροστά από την Βουλή, αποδεικνύοντας ότι οι στρατιωτικοί και θέλουν και μπορούν να διαδηλώνουν όποτε και εάν απαιτηθεί και μάλιστα για  αρκετό μάλιστα χρόνο στους δρόμους της Αθήνας.

Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής των φορέων αν και ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη  για την επίδοση του ψηφίσματος, ο οποίος βρισκόταν εντός της Βουλής αλλά δεν μας δέχτηκε, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα της Βουλής, κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου.

Στον κ. Γενικό εκθέσαμε καταρχήν τους προβληματισμούς μας από τη συνεχή απαξίωση της Κυβέρνησης στο να δεχτεί και να συνομιλήσει μαζί μας και στην συνέχεια του παρουσιάσαμε τα προβλήματα που απασχολούν τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς. Προβλήματα τα οποία μας οδήγησαν 38 ολόκληρα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση να «κατέβουμε» στο δρόμο διαδηλώνοντας, γιατί πλέον η ανέχεια μας έχει φτάσει στα όρια μας!

Καταστήσαμε καθαρό ότι πλέον δεν πρέπει να μας θεωρούν «δεδομένους» και υποστηρίξαμε με πάθος τα δίκαια αιτήματά μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Γενικός μας υποσχέθηκε να μεταβιβάσει στον κ. Πρόεδρο και στα κοινοβουλευτικά κόμματα τόσο το ψήφισμα όσο και τους προβληματισμούς μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η συγκέντρωση και η πορεία μας είχε νέα ελπιδοφόρα χαρακτηριστικά, μας γέμισε εμπειρία και στέφθηκε από πλήρη επιτυχία. Βγάζουμε συμπεράσματα. Ο αγώνας μας θα συνεχισθεί. Παίρνουμε δύναμη και δεν απογοητευόμαστε. Είναι η αρχή. Προχωράμε όλοι ενωμένοι.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

·  Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ)

·  Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ)

·  Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ)

·  Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΣΠΕΚ)

·  Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ)

·  Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣ)

·  Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑ/ΣΥΔΑ)

·  Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)

·  Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)

·  Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚιΣ)

·  Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ

ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς, οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί, συγκεντρωθήκαμε, σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, από διάφορα μέρη της Ελλάδας στην Αθήνα να βροντοφωνάξουμε μαζικά, ενωτικά και ειρηνικά, την οργή μας και την αταλάντευτη απόφασή μας, να διεκδικήσουμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Προς τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά τους δύο αρχηγούς και τον Πρωθυπουργό, από τον οποίο νοιώθουμε εξαπατημένοι και προδομένοι, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την πολιτική που εφαρμόζουν. Είμαστε αντίθετοι με την πανθομολογουμένως μαζική καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και των πιο δυναμικών της παραγωγικών δυνάμεων, τη συνεχιζόμενη απαξίωση και εξαθλίωση του Έλληνα στρατιωτικού που επιφέρει, κατά βάση, την περαιτέρω αποδυνάμωση της ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Δηλώνουμε ότι, η στοχευμένη και καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα παπαγαλάκια της καλλιέργεια φόβου, η εκτόξευση απειλών, τρομοκρατίας, η επιδίωξη διχόνοιας, διάσπασης και χειραγώγησης των εργαζομένων και ειδικότερα των στρατιωτικών με σκοπό την αναστολή των δυναμικών, διεκδικητικών κινητοποιήσεων τους, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, σε κάθε έκνομη, αντισυνταγματική, αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική τους ενέργεια.

Η Ελληνική δημοκρατία και οι θεσμοί της δεν αποσταθεροποιούνται και δεν κινδυνεύουν από τις κινητοποιήσεις μας, αλλά σίγουρα δε μπορούν να υπηρετηθούν από απαξιωμένους, εξαθλιωμένους και πένητες στρατιωτικούς.

Δεν αναγνωρίζουμε καμία τρόικα και δανειστές επικυρίαρχους. Τους θεωρούμε εξ αρχής ξένους εισβολείς, εχθρούς των συμφερόντων του Ελληνικού λαού, επιβουλείς της εθνικής αξιοπρέπειας του λαού μας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Ο Ελληνικός λαός ψηφίζει τους κοινοβουλευτικούς του εκπροσώπους με συγκεκριμένα πολιτικά  προγράμματα κι απ’ αυτούς περιμένει να εφαρμόσουν στην πράξη τα προγράμματα και τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Λέμε ΟΧΙ:

-  Σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, ιδιαίτερα δε όταν υπήρχαν ρητές και κατηγορηματικές δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση.

-  Στην αδιαφορία της πολιτείας στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα εν ενεργεία στελέχη (μεταθέσεις, οικογενειακά, στεγαστικό, επικινδυνότητα, οδοιπορικά, κλπ)

-  Στη μείωση, αναστολή ή κατάργηση των επιδομάτων που χορηγήθηκαν, ως ελάχιστη ανταπόδοση του προσφερόμενου από τους στρατιωτικούς έργου και τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους (υπερωρίες, επικινδυνότητα, κλπ).

-  Στην περαιτέρω επιμήκυνση του ήδη μεσαιωνικού εργασιακού μας βίου.

-  Στην ένταξη των Ελλήνων στρατιωτικών στο ΙΚΑ και στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ.

-  Στην  εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

-  Στη ρατσιστική, ηλικιακή μείωση των συντάξεων για τους κάτω των 55 και κάτω των 60 ετών αποστράτους. 

-  Στους νόμους που άδικα, παράνομα και ανήθικα, απαγορεύουν στους εν αποστρατεία στρατιωτικούς να εργάζονται.

-  Στη συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και την παροχή υπηρεσιών υγείας, στους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, μέσω της εντάξεως στο θεσμό του ΕΟΠΥΥ. Η πολιτική που ακολουθείται υπονομεύει τη λειτουργία των νοσοκομείων ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ, υπέρ των οποίων καταβάλλουμε επί 60 χρόνια επιπρόσθετες κρατήσεις.

Απαιτούμε:

-  Σεβασμό, δηλώνοντας ότι διεκδικούμε μαχητικά και δεν επαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε, αυτά που μας ανήκουν.

-  Την άμεση αναγνώριση των ιδιαιτέρων και μοναδικών χαρακτηριστικών, συνθηκών εργασίας και υπόστασής μας, τερματίζοντας την απαξίωση και οικονομική εξαθλίωσή μας.

-  Την εξυγίανση, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και τη δημοκρατική λειτουργία των Μετοχικών Ταμείων. Τη μη περαιτέρω περικοπή των χορηγούμενων μερισμάτων απ’ τα Μετοχικά μας Ταμεία και το ξεπούλημα των στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων.

-  Την επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων λόγω PSI,  που εμείς έχουμε καταβάλει και ανήκουν στα Μετοχικά Ταμεία και στις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών.

-  Να δοθούν εξηγήσεις για το που έχουν πάει οι κρατήσεις της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων από το 2010 έως το 2012 και να αποδίδονται οι εισφορές αυτές των αποστράτων στα Μετοχικά τους Ταμεία. 

-  Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο, όπου υπάρχουν ενδείξεις, στοιχεία και καταγγελίες.

-  Πάνω απ’ όλα, την εξασφάλιση της άμυνας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας σε γη, αέρα και θάλασσα, με Ένοπλες Δυνάμεις οργανωμένες αποκλειστικά γι’ αυτό το καθήκον και που να διαθέτουν τα αναγκαία μέσα και προσωπικό με υψηλό ηθικό.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι:

Ενωμένοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί, μαζί με άλλους ομοειδείς φορείς:

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΛΩΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

·   Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ)

·   Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ)

·   Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ)

·   Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΣΠΕΚ)

·   Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ)

·   Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣ)

·   Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑ/ΣΥΔΑ)

·   Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)

·   Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)

·   Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚιΣ)

·   Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά