Συνάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε, σήμερα, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρο Βενιάμη και τον αρμόδιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εφοπλιστών για τα θέματα πειρατείας, κ. Ιωάννη Λύρα. Στην συνάντηση συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός κ. Μιχάλης Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης και ο Ειδικός Γραμματέας ΥΕΘΑ, κ. Αντώνης Οικονόμου.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ.  Παναγιωτόπουλος και ο κ. Βενιάμης προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Βενιάμη και τον αρμόδιο για θέματα πειρατείας του Δ.Σ. της Ένωσης, κ. Λύρα για τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της πειρατείας. Ένα φαινόμενο, το οποίο αναπτύσσεται γύρω από το Κέρας της Αφρικής και πλήττει τόσο την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλιακή δραστηριότητα, όσο και την παγκόσμια.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, στο τελευταίο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε στη Λευκωσία, πήραμε πρωτοβουλίες, θέτοντας το θέμα. Αλλά και στο πλαίσιο των εργασιών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Για να υπάρξουν αποτελεσματικά και οργανωμένα μέτρα, που θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο και θα αποτρέψουν την περαιτέρω εξέλιξη και εξάπλωσή του.

 

Είχαμε λοιπόν, αυτήν την ανταλλαγή απόψεων, για να δούμε πώς μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σε αυτό το κομμάτι της παγκόσμιας ναυτιλίας, το οποίο εκπροσωπείται από Ελληνικά συμφέροντα, που κάνουν τη χώρα μας ιδιαίτερα υπερήφανη αλλά και πρωταθλήτρια στις τέσσερις άκρες της γης.

 

Θ. ΒΕΝΙΑΜΗΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό καθώς και τους συμμετέχοντες σε αυτήν τη σύσκεψη. Όντως, ήταν πολύ χρήσιμη και σε σωστή κατεύθυνση.

 

Θεωρούμε ότι η ελληνική πολιτεία μας στηρίζει σε όλη αυτήν την προσπάθεια, ούτως ώστε να έχουμε πρόσβαση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και ειδικότερα στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε αυτά τα μέτρα που θα φέρουν το τέλος της πειρατείας, όχι μόνο στη Σομαλία αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

 

Οφείλουμε πολλά στο Υπουργείο, ειδικότερα στον κ. Υπουργό, ο οποίος με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει τον τελευταίο καιρό αλλά και αυτές που πρόκειται να αναλάβει, νομίζω ότι θα μας βοηθήσει τα μέγιστα, στην επίτευξη του στόχου.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ζητάμε σε αυτήν την ώρα της κρίσης, να είστε κοντά στον Ελληνικό λαό…

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά