ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΘ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΑΜΕΣΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



ΠΡΟΣ:
κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Βουλευτή Ν. Σερρών

ΚΟΙΝ.:
κ. Πάνο Καμμένο
Πρόεδρο Κόμματος Ανεξάρτητων Ελλήνων
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Εθελοντών Μακράς Θητείας Ενόπλων Δυνάμεων
Δια του
Νομικού Παραστάτη τους
Γεωργίου Εμμανουηλίδη, Δικηγόρου Αθηνών

-----------------------
κ. Κόλλια,
Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έλαβαν γνώση πρόσφατα της αριθμ. 2018/24-9-2012 ερώτησης σας προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας και εύλογα διερωτώνται κατ’ αρχήν για τη σκοπιμότητα του ερωτήματός σας με την διακριτική σύγκριση των Επαγγελματιών Οπλιτών και Εθελοντών Μακράς Θητείας, ανεπίτρεπτη και φθοροποιό για την συνοχή, τη συνεργασία και την ομοψυχία σύγκριση δύο κατηγοριών υπαξκών των Ενόπλων Δυνάμεων, που ζουν και εργάζονται συναδελφικά κάτω από τις ίδιες νομικές και πραγματικές συνθήκες.
Σκοπιμότητα η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευάλωτη σε αναταράξεις χρονική περίοδο, την ανασφάλεια και την παρατεταμένη ρευστότητα (που εσείς επισημαίνετε στην ερώτησή σας), που μόνο την επιβαλλόμενη από όλους μας ομοψυχία και εθνική συνείδηση δεν εξυπηρετεί, αλλά την αντιστρατεύεται, γεγονός για το οποίο σας ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ και σας ΚΑΛΟΥΝ για απολογία ενώπιον της Βουλής.
Στην άνω ίδια ερώτηση σας προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας διαλαμβάνεται:
«Ο συγκεκριμένος θεσμός αντικατέστησε τον θεσμό των ΕΠΥ / ΕΜΘ, ο οποίος λόγω της περιορισμένης και χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Άλλωστε, το χαμηλό γενικά μορφωτικό επίπεδο των ΕΠΥ / ΕΜΘ και το γεγονός, ότι στο σύνολό τους ήταν βαθμοφόροι, δημιουργούσε συνεχή προβλήματα στις διοικήσεις των Μονάδων».
κ. Κόλλια,
Η προβολή της ασχετοσύνης σας και του απολύτως τίποτα περί τα στρατιωτικά πράγματα, βλάπτει το κόμμα που ανήκετε και την βουλευτική ιδιότητα σας και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα σ’ αυτούς που ρίψατε τα περιττώματα της ένδειας σας για την κατηγορία των ΕΜΘ.
Για την σχετική άλλωστε ενημέρωση σας προς κατανόηση του ατοπήματος της ερώτησης, σας γνωρίζουμε:
- Ότι οι ΕΜΘ εισέρχονται στο στράτευμα με γραμματικές γνώσεις απόφοιτου Λυκείου, όπως όλοι οι εισερχόμενοι σε στρατιωτικές σχολές αξκών και υπαξκών και οι ΕΠΟΠ.
- Ότι οι ΕΜΘ έχουν το αντίστοιχο επίπεδο εκπαίδευσης όπως όλοι εθελοντές υπαξκοί (ανακαταταγέντες, εθελόντριες, ΕΠΟΠ) και επομένως το αναγραφόμενο στην ερώτησή σας «της περιορισμένης και χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης» ανήκει στην ασχετοσύνη σας ή σε σκοπιμότητα.
- Ότι οι ΕΜΘ έχουν ανταποκριθεί απόλυτα στις υπηρεσιακές απαιτήσεις, γι΄αυτό και έχουν οι πρώτες σειρές πλέον των 25 ετών υπηρεσία, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αξιολογείται στις εκθέσεις ικανότητας με λίαν καλώς και άριστα και ότι αποτελούν τους πολύτιμους συνεργάτες των μονίμων υπαξκών και αξκών στην επάνδρωση των οπλικών συστημάτων, των συστημάτων ασφαλείας των μονάδων, στις πίστες και τα υπόστεγα των αφών, στις μηχανές των συστημάτων πλοήγησης και τα συστήματα πυρός και άμυνας των πλοίων, τις διοικητικές υπηρεσίες, στα νοσοκομεία, στα επιτελεία και γενικά σε όλο το φάσμα των Ενόπλων Δυνάμεων και
- Ότι οι ΕΜΘ δημιουργούσαν συνεχή προβλήματα στις διοικήσεις των μονάδων τους, αποτελεί νοσηρό αποκύημα της φαντασίας σας.
Κατόπιν των ανωτέρω οι ΕΜΘ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ
Έντονα για τα περιττώματα της ερώτησης και την συκοφαντική δυσφήμιση των ΕΜΘ που οδηγεί σε εθνική απονεύρωση, ερώτηση που πλουτίζει την φαιδρολογία γνωριζόντων τα στρατιωτικά πράγματα και σας
ΚΑΛΟΥΝ
Με το σεβασμό και την εκτίμηση που πρέπει να έχετε για το έργο των Εθελοντών Μακράς Θητείας να
ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ
Με δημόσια δήλωση σας, εσφαλμένης τυχόν πληροφόρησης που είχατε, άλλως θα υποχρεωθούν στα νόμιμα και θα κουνήσουν οι 18 χιλιάδες ΕΜΘ, οι οικογένειες και οι συγγενείς τους το μαντήλι αποχαιρετισμού στο κόμμα που ανήκετε.
Αθήνα, 25/10/2012

Νομικός Παραστάτης ΕΜΘ
    Share on Google Plus

    About Newsroom

    Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
    Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
    Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά