Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γίνεται Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης η 124 ΠΒΕ


Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γίνεται Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης η 124 ΠΒΕ


Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν κλείνει οριστικά το 11ο Σύνταγμα Πεζικού και τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις του

Νέα δεδομένα δημιουργούνται για την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης Τρίπολης, αφού μέσα από το σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προβλέπεται ότι θα κατα-τάσσονται όλοι οι οπλίτες του ΠΝ και της ΠΑ καθώς και οπλιτών του ΣΞ θα δώσει τη δυνατότητα σημαντικής βελτίωσης της εκπαίδευσής τους καθόσον πέραν της βασικής εκπαίδευση θα υπάρχει κοινή εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ), στο οποίο εκπαιδεύονται πλέον όλοι οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξαρτήτως Κλάδου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας, μίλησε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων , σχετικά με την τελική απόφαση του Υπουργείου για την αναστολή λειτουργίας κάποιων στρατοπέδων και Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) του Στρατού Ξη-ράς.
Μέσα από την απάντησή του, προκύπτει η αναβάθμιση της 124 ΠΒΕ Τρίπολης, που θα γίνει κέντρο κατάταξης και για τα τρία σώματα στρατού (Ξηρά, Αεροπορία, Ναυτικό), ενώ δεν αποσαφηνίζεται ποια τύχη θα έχει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού.
Η πλήρης απάντηση του υφυπουργού που αφορά όλα τα στρατόπεδα ακολουθεί: «Κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣΝΣ), αποφασίστηκε η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης και η αποκλειστική λειτουργία των παρακάτω ΚΕΝ για κάλυψη αναγκών του Στρατού Ξηράς:
1. ΚΕΤΘ (Αυλώνα Αττικής)
2. ΚΕΠΒ (Θήβα)
3. ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο Αττικής)
4. ΚΕΕΜ (Σπάρτη)
5. ΚΕΥΠ (Λαμία)
6. ΚΕΝ Καλαμάτας (Καλαμάτα)
7. 2/39 ΣΕ (Μεσολόγγι)
8. 586 ΤΠ (Γρεβενά) ως εναλλακτικό.
Τα κριτήρια τα οποία λήφθηκαν υπόψη για τη λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης όσων κατανεμήθηκαν στον Στρατό Ξηράς, αποκλειστικά στα οκτώ (8) προαναφερόμενα ΚΕΝ είναι τα παρακάτω:
1. Η σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους, αφού με τη σχετική απόφαση κλείνουν οριστικά δέκα τέσσερα (14) από τα είκοσι τρία (23) ΚΕΝ που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται πόροι και προσωπικό, οι οποίοι θα διατεθούν ανάλογα στα υπόλοιπα ΚΕΝ για βελτίωση της εκπαίδευσης και της διαβίωσης των νεοσυλλέκτων καθώς και για κάλυψη λοιπών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.
2. Η χωρητικότητα των ΚΕΝ και οι εγκαταστάσεις τους. Αποφασίστηκε η διατήρηση των ΚΕΝ με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα (πχ 124 ΠΒΕ, ΚΕΤΘ, ΚΕΠΒ, ΚΕΕΜ) και αυτών που διαθέτουν τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις (πχ 124 ΠΒΕ, ΚΕΝ Καλαμάτας, 586 ΤΠ).
3. Η κοινή εκπαίδευση των οπλιτών και των τριών Κλάδων. Η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού ΚΕΝ όπου θα κατατάσσονται όλοι οι οπλίτες του ΠΝ και της ΠΑ καθώς και οπλιτών του ΣΞ θα δώσει τη δυνατότητα σημαντικής βελτίωσης της εκπαίδευσής τους κα-θόσον πέραν της βασικής εκπαίδευση θα υπάρχει κοινή εκπαίδευση στο Σχολείο Προκε-χωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ), στο οποίο εκπαιδεύονται πλέον όλοι οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξαρτήτως Κλάδου. Η κοινή εκπαίδευση θα έχει θετικό αντίκτυπο και στη μεταφορά εφέδρων από έναν κλάδο σε άλλο.
Η 124 ΠΒΕ επιλέχθηκε ως Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης καθώς οι εγκαταστάσεις της είναι επαρκείς, πρόσφατα ανακαινισμένες και προσφέρουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους νεοσυλλέκτους, γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά στην ανύψωση του ηθικού τους και στην αφομοίωση της εκπαίδευσης.
Το ΚΕΜΧ θα λειτουργήσει και για την 2012 ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοε 12) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), χωρητικότητας 800 Ν/Σ οπλιτών, για την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στους οπλίτες θητείας και ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) χωρητικότητας 100 οπλιτών για την παροχή ειδικής εκπαίδευσης σε αριθμό ειδικοτήτων ΜΧ.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αποσκοπώντας στην πλέον ορθολογική διαχείριση των δια-τιθέμενων πόρων, οι οποίοι έχουν σημαντικά περιοριστεί λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, θα επανεξετάσει στο προσεχές χρονικό διάστημα και τη λειτουργία των υφιστάμενων Ειδικών Κέντρων Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) του ΣΞ από μηδενικό βάση».

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2012 Δ' ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στις 06 και 12 Νοεμβρίου 2012, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2012 Δ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:
Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1989 έως και 2013 (γεννημένοι το 1968 έως και το 1992), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαΐου 2012 έως και 31 Ιουλίου 2012.
Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1989 έως και 2013 που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Αυγού-στου 2012 έως και 31 Οκτωβρίου 2012.
Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης.

Πρόσκληση Στρατευσίμων ΠΝ 2012 Δ' ΕΣΣΟ

1. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό με την 2012 Δ΄/ΕΣΣΟ, στις 05 Νοεμβρίου 2012 και 13 Νοεμβρίου 2012 οι παρακάτω:
α. Από τις Κλάσεις 1989 μέχρι και 2013 (γεννηθέντες από το έτος 1968 μέχρι και το έτος 1992) από όλους τους Νομούς του Κράτους και από την κλάση 2014 των Νομών που κλήθηκαν μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, εφόσον οι λόγοι της υποχρέωσης τους για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαΐου 2012 μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.
β. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1989 μέχρι και 2014 που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Αυ-γούστου 2012 έως και 31 Οκτωβρίου 2012.
2. Οι καλούμενοι θα καταταχθούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ), στην Τρίπολη.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά