Δελτίο Τύπου Πορτογαλικών και Ισπανικών Ενώσεων

Οι Στρατιωτικές Επαγγελματικές Ενώσεις (APM’s) της Πορτογαλίας και της Ισπανίας πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση στη Λισαβόνα. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υιοθετηθούν διάφορες πρωτοβουλίες και κοινές εκδηλώσεις, για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των νομίμων επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων, των στρατιωτικών στις δύο χώρες και τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά.

Επιπλέον, συμφώνησαν να εκφράσουν στα διάφορα κοινωνικά κινήματα την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξη των συναδέλφων στρατιωτικών σε άλλες χώρες.

Σήμερα, 06 Σεπτεμβρίου 2012, στα κεντρικά γραφεία της ANS, στη Λισαβόνα, έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας μεταξύ των Διοικητικών Συμβουλίων των Στρατιωτικών Επαγγελματικών Ενώσεων (APM’s) της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της του Associação Nacional de Sargentos(ANS), του Associação de Praças (AP) και του Associação de Oficiais das Forças Armadas (AOFA) για λογαριασμό των Πορτογαλικών Ενώσεων και του Ενιαίου Συνδέσμου των Ισπανών Στρατιωτικών - ASOCIACIÓN UNIFICADA DE MILITARES ESPAÑOLES (AUME) από την πλευρά της Ισπανίας. Όλες οι παραπάνω Ενώσεις είναι πλήρη μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Οργανώσεων (EUROMIL) και του Στρατιωτικού Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Μεσογείου - του FORO MEDITERRANEO OF MILITARY ASSOCIATIONS (FMMA).

Εκ μέρους των Πορτογαλικών Στρατιωτικών Επαγγελματικών Ενώσεων παρέστησαν, ο Πρόεδρος António Lima Coelho και ο Αντιπρόεδρος Paulo Contreiras από το ANS , ο Πρόεδρος Manuel Cracel από τον AOFA, o Πρόεδρος Luís Reis, o Αντιπρόεδρος Carlos Nicolau και o Γραμματέας Raul Faleiro από το AP. Από την πλευρά του AUME (Ισπανία) παρέστησαν ο Πρόεδρος του Jorge Bravo, ο Γενικός Γραμματέας Mariano Casado και ο υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις Miguel López.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και συζητήθηκαν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει από κοινού να παρθούν, όσο το δυνατόν ταχύτερα, στα πλαίσια του Στρατιωτικού Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Μεσογείου (FMMA). Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία από όλες τις Ενώσεις στη δημόσια έκφραση της αλληλεγγύης και της υποστήριξης σε όλους τους πολίτες και στις δύο χώρες που υποβάλλονται σε διαρκή λιτότητα και υπόκεινται σε κοινωνικές περικοπές, έτσι ώστε να αισθάνονται, ότι οι στρατιωτικοί συμμερίζονται πλήρως τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους.

Μεταξύ των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν επισημαίνουμε τις εξής:

• Την αναγνώριση των κοινών προβλημάτων των στρατιωτικών, που προκύπτουν από τις ενέργειες των κυβερνήσεων ή άμεσα από τις επιπτώσεις της κρίσης.
• Την αποστολή μηνύματος ότι οι στρατιωτικές αξίες του αλτρουισμού, της ανιδιοτέλειας κλπ., που επιδεικνύουν στην καθημερινή τους εργασία για την εκπλήρωση της αποστολής τους, δεν βλέπουν να αντανακλάται στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και στους τομείς των αμοιβών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των στρατιωτικών των δύο χωρών.
• Την εκτίμηση ότι είναι ανάγκη ύπαρξης ισχυρών οργανώσεων για τα δικαιώματα των στρατιωτικών (ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς των περιορισμών) και τη στήριξη άλλων συναφών Ενώσεων, στην περιοχή της Μεσογείου, που βρίσκονται σε ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση.
• Την επεξεργασία κοινού πλαισίου θέσεων και αρχών (μανιφέστο), στο οποίο να περιλαμβάνονται οι ιδέες που έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί σε αυτή τη συνάντηση και η υποβολή τους για επικύρωση στο Στρατιωτικό Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Μεσογείου (FMMA), προκειμένου να παρουσιαστούν οι κύριες ευρωπαϊκές πολιτικές και κοινωνικές θέσεις και στις αντίστοιχες χώρες.
•Την έγκριση ενός αρχικού προγράμματος ενεργειών και πρωτοβουλιών για τη δημοσιοποίηση του κοινού πλαισίου θέσεων και αρχών, το οποίο να απαιτεί, την αξιοπρεπή μεταχείριση των στρατιωτικών σε κάθε χώρα.
• Την κοινοποίηση στον Euromil αυτών των πρωτοβουλιών, ζητώντας ταυτόχρονα την υποστήριξή του για την εφαρμογή των παραπάνω.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά