Το τέλος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με εντολή τρόικας

Σε επικίνδυνα μονοπάτια οδηγείται η αμυντική ικανότητα της χώρας, ειδικά μετά την πρωτοφανή απόφαση να αποσυρθεί η πλειονότητα των αεροσκαφών μας, χωρίς όμως αντικατάσταση, ύστερα από πίεση των εκπροσώπων της τρόικας.
Αποσύρονται οριστικά λοιπόν τα περίπου 50 μαχητικά A-7E και TA/7C από την ΠΑ και RF-4E, όπως έγινε γνωστό χθες από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η βολή, η πρώτη βολή των S-300PMU1 θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2013. Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει και δεν αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ετών για την προσθήκη νέων μαχητικών κατεβάζοντας την διαθέσιμη δύναμη της αιχμής του «δόρατος» της Εθνικής μας Άμυνας.
Το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν των αποσύρσεων και τα Mirage 2000EGM/BGM και έπονται και τα F-16 Block 30 μέχρι το 2015, φτάνοντας έτσι μία απώλεια της τάξης των 120 μαχητικών, μένοντας με περίπου …μόνο 120 μαχητικά αεροσκάφη. Στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου όμως, …οι γείτονες σχεδόν διπλασιάζουν την Πολεμική τους Αεροπορία και την εκσυγχρονίζουν ασταμάτητα!

newsbomb.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά