Έναρξη εργασιών της Επιτροπής του Στρατιωτικού Τουρισμού


Έναρξη εργασιών της Επιτροπής του Στρατιωτικού Τουρισμού πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2024 στο Πολεμικό Μουσείο, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κυρίου Ιωάννη Κεφαλογιάννη (Γιάννης Κεφαλογιάννης) της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Ράπτη (Elena Rapti) καθώς και εκπροσώπου της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη (Λίνα Μενδωνη).

Το Πολεμικό Μουσείο ως «Φορέας Συντονισμού και Υλοποίησης» των δράσεων που απορρέουν από το «Μνημόνιο Συνεργασίας για την προώθηση του Στρατιωτικού Τουρισμού στην Ελλάδα», καθώς και η Κοινή Συντονιστική Επιτροπή για το Στρατιωτικό Τουρισμό με Πρόεδρο τον Αντιπτέραρχο ε.α. Κωνσταντίνο Καραμεσίνη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου, εργάζονται με αντικειμενικό σκοπό να καταστήσουν το Στρατιωτικό Τουρισμό ως ένα ξεχωριστό και βιώσιμο τουριστικό προϊόν της Χώρας.

Στόχος του Κοινού Σχεδίου Δράσεων, το οποίο θα καταρτιστεί το επόμενο διάστημα, είναι η προστασία, η ανάδειξη και η προβολή όλων των στρατιωτικών ιστορικών χώρων, η δημιουργία θεματικών διαδρομών και αφηγημάτων, η προώθηση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και στρατιωτικών εκδηλώσεων, καθώς και η εθνική και διεθνής προβολή και συνεργασία, προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της Χώρας και πρωτίστως της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά