Επιχειρησιακή εκπαίδευση του Δ’ Σώματος Στρατού Επιχειρησιακή εκπαίδευση του Δ’ Σώματος Στρατού © Παρέχεται από: sofokleousin.gr Σχηματισμοί του Δ' Σώματος Στρατού «Θράκη» διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση στην περιοχή ευθύνης τους από 1η έως και 12 Απριλίου. ‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, εξετάστηκε πλήθος επιχειρησιακών αντικειμένων και διαδικασιών, με σκοπό την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των σχηματισμών και των μονάδων του Δ' Σώματος Στρατού. Η εκπαίδευση, μεταξύ άλλων περιέλαβε βολές με το σύνολο των οπλικών συστημάτων των σχηματισμών.






Τρία χρόνια υπηρεσίας συμπληρώνουν τα King Air B-350C της Πολεμικής Αεροπορίας© Παρέχεται από: capital.gr

Τα αεροσκάφη Beechcraft King Air 350C συμπληρώνουν τρία χρόνια υπηρεσίας στην Πολεμική Αεροπορία.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε (την οποία συνοδεύει και με σχετικό βίντεο) αναφέρει ότι έως τώρα τα αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει 1.157 αποστολές, 3.120 εξόδους και 2.771 ώρες πτήσης, ενώ έχουν διακομισθεί με αυτά περισσότεροι από 1.400 ασθενείς.






Η Πολεμική Αεροπορία έχει προμηθευτεί δύο αεροσκάφη Beechcraft King Air 350C το 2021, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Τα αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα αεροδιακομιδής δύο ασθενών, ενώ διαθέτουν ειδικό μηχανισμό ανύψωσης των φορείων.

Τα αεροσκάφη περιλαμβάνουν υποδομή μεταφοράς θερμοκοιτίδας για τη διακομιδή νεογνών.

Τα Beechcraft King Air 350 ανήκουν στην 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών "Ηρακλής", η οποία εδρεύει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Η Μοίρα φέρει δίχρωμη παραλλαγή με κίτρινο και μπλε χρώμα.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά