Τσούνης: «Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού»








Τη δέσμευση των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού καταδεικνύει η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Τσούνης από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της αποστολής της επιστολής προσφοράς και αποδοχής από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, σχετικά με την προμήθεια των μαχητικών F-35 από τη χώρα μας, ο κ. Τσούνης, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στη διμερή αμυντική συνεργασία, σημείωσε πως αυτή «δείχνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού, καθώς πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό εταίρο στο ΝΑΤΟ».


Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Ελλάδα στηρίζει τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το αν έχουν λόγο οι Έλληνες να ανησυχούν για την απόκτηση F16 από την Τουρκία, ο κ. Τσούνης επισήμανε ότι «η Τουρκία έχει F16 εδώ και δεκαετίες, όπως και η Ελλάδα», και σημείωσε πως αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε είναι το γεγονός ότι «έχει υπάρξει μια σημαντική αναθέρμανση στις σχέσεις μεταξύ δύο εταίρων μας στο ΝΑΤΟ».

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν βελτιωθεί σημαντικά» υπογράμμισε, και πρόσθεσε: «Ενθαρρύνουμε και τους δύο συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να συνεχίσουν αυτή την πορεία. Κανείς δεν ωφελείται περισσότερο από μια ειρηνική και σταθερή περιοχή από την Ελλάδα και την Τουρκία. Υπάρχει ένα κοινό συμφέρον και είναι επίσης προς το συμφέρον των ΗΠΑ να συνεχίσουν και οι δύο σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ αυτή την προσέγγιση. Νομίζω ότι όλοι θα ήθελαν να δουν την τρέχουσα πορεία να συνεχίζεται»


/dete.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά