Εκδηλώσεις Πολεμικού Μουσείου Αθηνών



ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Θάρρος, γενναιότητα, ηρωισμός, αυτοθυσία, αυταπάρνηση, αστείρευτος πόθος για ελευθέρια. Λέξεις και έννοιες ταυτόσημες και άρρηκτα συνυφασμένες με την Ελληνική Επανάσταση. Οι πρωτεργάτες αυτής της ιστορικής -για τα παγκόσμια χρονικά- επανάστασης απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία επιβεβαίωσαν περίτρανα και με τον πλέον εμφατικό τρόπο το σθένος και το μεγαλείο του ελληνικού λαού, ο οποίος όταν συσπειρώνεται είναι ανίκητος και ικανός να υπερκεράσει κάθε πρόκληση. 

Το Πολεμικό Μουσείο τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο και ειδικές δράσεις, ως ακολούθως:

• Προβολές επετειακού οπτικοακουστικού υλικού, σε σημεία των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου (09:00-17:00).

• Διαδραστική παρουσίαση μέσω ερμηνευτικού εκθέματος (e-book) κομβικών στιγμών της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, στην αίθουσα «Νέο Ελληνικό Κράτος, Μακεδονικός Αγώνας» του 1ου ορόφου (09:00-17:00).

• Συμμετοχή αναβιωτών με στολές και εξοπλισμό της εποχής του 1821, στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και σε σημεία των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου (09:00-17:00).

• Αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην ιστοσελίδα του Πολεμικού Μουσείου.

Πέραν των ειδικά σχεδιασμένων θεματικών δράσεων, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης-συμμετοχής στις παρακάτω δραστηριότητες:

• Διαδραστική παρουσίαση σε οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας της ιστορικής διαδρομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου (προσωπική ζωή, μάχες, πολιορκίες, ίδρυση πόλεων, πολιτισμικό αποτύπωμα εκστρατειών), στην αίθουσα «Αλεξανδρινοί Χρόνοι» του 1ου ορόφου (09:00-17:00).

• Περιήγηση στο οχυρό «ΡΟΥΠΕΛ» μέσω εικονικής πραγματικότητας, στην αίθουσα «Μάχη των Οχυρών» του 1ου ορόφου (09:30-16:00).  

• Εκτέλεση άλματος ελεύθερης πτώσης και πτήση με μαχητικό αεροσκάφος, με τη χρήση συσκευών εικονικής πραγματικότητας στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» (09:30-16:00).
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά