Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας









Γράφει ο Σμχος ε.α Μανώλης Σαλεβουράκης της 38ης σειράς

Έχοντας διανύσει μια πορεία τριάντα πέντε ετών στις τάξεις της ΠΑ ήρθε η ώρα να περάσω στο νέο μου περιβάλλον αυτό της αποστρατείας.


Καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις της οικογένειας δεν σταματάνε με την αποστρατεία αλλά συνεχίζουν, πάντα με άγχωνε η μετάβαση αυτή, με τα τελευταία χρόνια το άγχος μου να ανεβαίνει καθώς οι οικονομικές υποχρεώσεις έχουν ανέβει κατά πολύ.
Στη μείωση αυτού του άγχους βοηθούσαν προηγούμενοι συνάδελφοι –απόστρατοι πριν από εμένα- με τους οποίους συζητούσα και γνωρίζουν την κατάστασή μου, οι οποίοι με καθησύχαζαν ότι οι οιωνοί ήταν καλοί και ο χρόνος διεκπεραίωσης έχει μειωθεί, καθώς σε περίπου λιγότερο από τρίμηνο θα πληρωνόμουν και εγώ όπως και εκείνοι την πρώτη σύνταξη μαζί με τα αναδρομικά του τριμήνου.
Όντας λίγο καθησυχασμένος, ήρθε η 31η Δεκεμβρίου όταν και αποστρατεύτηκα.
Οι διαδικασίες από πλευράς μου διεκπεραιώθηκαν άμεσα καθώς δεν ήθελα να βρεθώ προ εκπλήξεων και καθυστερήσεων στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις.
Είχα ήδη κανονίσει ραντεβού για νέα ταυτότητα της οποίας η έκδοση έγινε στις 10 Ιανουαρίου. Βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικά εφορίας, υπεύθυνες δηλώσεις, βεβαιώσεις σπουδών για τα παιδιά, φωτοτυπίες κλπ, όλα ήταν έτοιμα και κατατέθηκαν στο οικονομικό της Μονάδας μου.
Αναμένοντας την έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης, μαθαίνω ότι θα καθυστερήσει καθώς ο χειριστής του θέματος και μοναδικός Αξκός στο εν λόγω γραφείο, ο οποίος ελέγχει-προετοιμάζει και αποστέλλει στον ΕΦΚΑ αδυνατεί -λόγω φόρτου- να ανταπεξέλθει στις συσσωρευμένες αιτήσεις που είναι πάνω από εκατό.
Παράλληλα μαθαίνω ότι είναι και εκείνος σε προετοιμασία αποστρατείας αφού συμπληρώνει την υποχρέωση 35 ετών σύντομα !!
Όπως καταλαβαίνεται, έχοντας συμπληρώσει κοντά στους τρεις μήνες χωρίς καν να έχει εκδοθεί συνταξιοδοτική πράξη, χωρίς έστω προκαταβολή σύνταξης, τα οικονομικά αποθέματα μειώνονται τάχιστα και τα πράγματα δυσκολεύουν ανέλπιστα.
Η τελευταία ενημέρωση είναι καταδεικνύει σύνταξη το Πάσχα στην καλύτερη περίπτωση ...

Αναμονή και υπομονή έμαθα σε όλη μου την καριέρα στην ΠΑ, το ίδιο λοιπόν και τώρα.

Αλλά, διερωτώμαι, δεν σκέφτηκε κανείς Διευθυντής να βάλει κάποιον βοηθό σε εκείνο το αρμόδιο γραφείο οικονομικού-συντάξεων;
Πρώτα απ’ όλα για ενίσχυση του υπάρχοντος Αξκού και κατά δεύτερο να μάθει τις διαδικασίες και να τη συνεχίσει ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις;
Υπάρχει Διευθυντής που να μην γνωρίζει τους υφισταμένους του; τις απαιτήσεις και το φόρτο της εργασίας που επωμίζονται; Δε νομίζω.

Η Πολεμική Αεροπορία και η μέριμνα για τα στελέχη σταματάει την ημέρα της αποστρατείας;

Μήπως να επανεξετάσετε οι αρμόδιοι το θέμα των απαιτούμενων εγγράφων και την προετοιμασίας τους για την αποστολή προς τον ΕΦΚΑ, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας;


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά