Τελετή Υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για την κατασκευή και ανέγερση νέου κτηρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ρόδου

 






Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, στην τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ» και Ιδρύματος «Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική Αγωγή» για την κατασκευή και ανέγερση νέου κτηρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού (ΒΝΣ) Ρόδου, εντός του Στρατοπέδου «ΚΑΤΕΧΑΚΗ».

Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, ενώ στην τελετή συμμετείχε, διαδικτυακά, ο Διοικητής 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς. Παρών ήταν και ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 40 νηπίων και ευχαρίστησε την οικογένεια Μελά και τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, κ. Γεώργιο Λ. Μελά, για την αγάπη και την πολύτιμη συνεισφορά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα, υπογράμμισε πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχοντας θέσει ως κύρια προτεραιότητα τη συνεχή βελτίωση των παροχών προς τις οικογένειες των στελεχών, θα συνεχίζει να υιοθετεί μέτρα και να στηρίζει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του επιπέδου της μέριμνας του προσωπικού.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, για να υπογράψω, από κοινού με τον Πρόεδρο του «Ιδρύματος Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική Αγωγή», κ. Γεώργιο Μελά, το Μνημόνιο που αφορά στην κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ρόδου.

Η ευεργεσία του κ. Μελά και η μέριμνα του Ιδρύματος για την προσχολική αγωγή αποτελεί ύψιστη επένδυση στα παιδιά των στελεχών μας, η οποία θα αποδώσει θαυμάσιους καρπούς.

Σε αυτό το σημείο, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στην αγάπη της Οικογένειας Μελά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη συνεισφορά της προς την Πατρίδα. Μία συνεισφορά, που όπως όλοι γνωρίζετε, δεν αφορά μόνο την παροχή υλικών πόρων, αλλά προπαντός αποτιμάται σε θυσίες και αίμα.

Η δωρεά αυτή αντιπροσωπεύει όχι μόνο μία πολύτιμη συνεισφορά προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και μια δέσμευση προς την στήριξη της παιδικής ευημερίας και της οικογενειακής σταθερότητας, προς όφελος του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Το Ίδρυμα «Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική Αγωγή», από το 1895 μέχρι σήμερα, κατασκευάζει με τις χορηγίες του νηπιακούς σταθμούς, σε συνεργασία με τους Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας, με στόχο ένα ελκυστικό, δημιουργικό και χαρούμενο περιβάλλον για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός, στο Στρατόπεδο «ΚΑΤΕΧΑΚΗ» της Ρόδου, θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 40 νηπίων. Τα παιδιά θα έχουν ένα νέο χώρο, κατασκευασμένο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που θα τα βοηθήσει στο ξεκίνημά τους στον κόσμο της γνώσης. Ταυτόχρονα, θα δώσει και μία σημαντική οικονομική ανακούφιση σε ισάριθμες οικογένειες στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, οι οποίες θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του σπουδαίου ευεργετήματος.

Επιπλέον, ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός έρχεται να συμπληρώσει μία άλλη ευεργεσία προς το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Την κατασκευή του ΒΝΠ Σταθμού Αλεξανδρούπολης, που αποτέλεσε μία επιβράβευση για τις οικογένειες των στελεχών μας που καθημερινά μοχθούν για την άμυνα της πατρίδας μας.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, δημιουργούνται σύγχρονοι, λειτουργικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, προσφέροντας υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές ευκαιρίες στα παιδιά μας. Αυτή η πρωτοβουλία άλλωστε, αντανακλά την αφοσίωση του κράτους, αλλά και των ευεργετών, όπως το Ίδρυμα Μελά, στην παιδεία και στην ευημερία των νέων γενεών.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζει να στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες και να προωθεί τη συνεργασία με Ιδρύματα και Οργανισμούς που συμβάλλουν στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τη ριζική αναβάθμιση του επιπέδου της μέριμνας για το προσωπικό μας.

Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση και ευγνωμοσύνη προς το «Ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική Αγωγή», για την αγαστή συνεργασία και για την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό του, έχει θέσει ως κύρια προτεραιότητα, τη συνεχή βελτίωση των παροχών προς τις οικογένειες των στελεχών, υιοθετώντας σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και η δημιουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών στις έδρες των περισσοτέρων Σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι μεριμνά για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και το αποδεικνύει εμπράκτως με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Κύριε Μελά, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω, για ακόμα μία φορά τις θερμές μου ευχαριστίες, αλλά και τα βαθιά αισθήματα ευγνωμοσύνης, για τη συνεισφορά σας σε αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια. Να είστε βέβαιος, ότι το προσωπικό μας, εκείνοι που υποβάλλουν καθημερινά τον εαυτό τους σε δοκιμασίες και θυσίες για την άμυνα της πατρίδας θα σας είναι πάντοτε ευγνώμονες.»

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά