Ο Λαρισαίος Ταξίαρχος Απόστολος Καρατόλιος νέος Διοικητής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας








Νέος Διοικητής της 21 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Κομοτηνής, αναλαμβάνει σύμφωνα με απόφαση του ΣΜΑΝ, ο Ταξίαρχος Απόστολο Καρατόλιος.



Η 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «Ταξιαρχία Ιππικού Πίνδος» (επίσημη ονομασία: XXI Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Ιππικού “ΠΙΝΔΟΣ”, ΧΧΙ ΤΘΤ) είναι τεθωρακισμένος στρατιωτικός σχηματισμός του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, ο οποίος εδρεύει στην Κομοτηνή της Θράκης.

Ιστορία

Η ίδρυση της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας σχεδιαζόταν να γίνει το 1968, αλλά οι καθυστερήσεις στην προμήθεια του απαραίτητου στρατιωτικού εξοπλισμού ανάγκασαν τον σχηματισμό της στο Λιτόχωρο στις 1 Δεκεμβρίου 1970. Η ταξιαρχία μεταφέρθηκε στην περιοχή Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης τον Σεπτέμβριο του 1971. Όταν ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός της ταξιαρχίας, ο σχηματισμός περιλάμβανε την 211η και την 212η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων, την 21η Επιλαρχία Υποστήριξης και άλλες υποστηρικτικές δομές.

Από το 1977 όλες οι υπομονάδες της ταξιαρχίας εδρεύουν στην Κομοτηνή. Στις 1 Δεκεμβρίου 2000, προστέθηκε ο τιμητικός τίτλος “Ταξιαρχία Ιππικού Πίνδος”.
Δομή

Η 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXI ΤΘΤ Ταξιαρχία Ιππικού Πίνδος) έχει την έδρα της στην Κομοτηνή και διαθέτει τις εξής μονάδες:




– Την Ίλη Στρατηγείου της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΙΣ/ΧΧΙ ΤΘΤ).

– Τον 21ο Λόχο Διαβιβάσεων (21 ΛΔΒ).

– Τον 21ο Λόχο Μηχανικού (21 ΛΜΧ).


– Το 646ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (646 Μ/Κ ΤΠ).

– Την 140η Μοίρα Αυτοκινούμενου Πυροβολικού (140η Α/Κ ΜΜΠ).

– Την 211η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (211 ΕΜΑ).

– Την 212η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (212 ΕΜΑ).

– Το 21ο Επιλαρχία Υποστήριξης (21 ΕΥΠ).


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά