Ο ΥΦΕΘΑ Ιωάννης Κεφαλογιάννης υπέγραψε ΚΥΑ σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος ΑΠΕΛΛΑ στην εκλογή και εξέλιξη των μελών Δ.Ε.Π. των Α.Σ.Ε.Ι.

 





Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο Παπαστεργίου, σχετικά με τη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕΛΛΑ, για τη διαχείριση διαδικασιών εκλογής και εξέλιξης των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.).

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η διαδικασία εκλογής, μονιμοποίησης και εξέλιξης των μελών Δ.Ε.Π. των Α.Σ.Ε.Ι. θα πραγματοποιείται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Διαχείρισης διαδικασιών (ΑΠΕΛΛΑ). Στο εν λόγω πληροφοριακό σύστημα τηρείται γενικό μητρώο όπου εγγράφονται υποχρεωτικά οι καθηγητές, οι αναπληρωτές καθηγητές και οι μόνιμοι επίκουροι καθηγητές των Α.Σ.Ε.Ι.

Η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕΛΛΑ στα Α.Σ.Ε.Ι., αποτελεί μια θετική εξέλιξη στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των διαδικασιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και της γενικότερης προσπάθειας περιορισμού της γραφειοκρατίας.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά