Μη Χορήγηση Ξιφών σε Αξιωματικούς Εξ Υπαξιωματικών

ΚΟΙΝ. :

ΘΕΜΑ: Προσωπικό – Διοικητικά (Μη Χορήγηση Ξιφών σε Αξιωματικούς Εξ Υπαξιωματικών) 


Κύριε Υπουργέ.

Την 01 Φεβ 24, δημοσίως γνωστοποιήθηκε, με παράλληλη παράθεση φωτογραφιών, από το λογαριασμό του Εκπροσώπου Τύπου Γενικού Επιτελείου Στρατού στο κοινωνικό δίκτυο facebook, επίδοση ξιφών σε τρεις διερμηνείς Ανθυπολοχαγούς με το τέλος της ορκωμοσίας τους.

Κίνηση, η οποία δοκίμασε τα ψυχολογικά όρια του σύνολο των Αξιωματικών εξ Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ και ΕΜΘ) που, παρόλο την προ ετών ορκωμοσία τους ως Αξιωματικοί, πολλοί εκ των οποίων φέρουν τον βαθμό του Υπολοχαγού (!!!), δεν τους απονεμήθηκε μέχρι και σήμερα το δικαιούμενο ξίφος!

Αυτό φυσικά που προκάλεσε την αντίδραση των ανωτέρω Αξιωματικών, δεν ήταν η αυτή καθ’ αυτή απόδοση των ξιφών στους συγκεκριμένους τρεις αξιωματικούς, προς τους οποίους πολύ ορθά έγινε η επίδοση, αλλά στο γεγονός ότι συντηρείται και καλλιεργείται η αδικία και η ανισότητα μεταξύ των Αξιωματικών, αναλόγως προέλευσης! Πώς είναι δυνατόν, να υφίστανται Αξιωματικοί που εδώ και σχεδόν μία δεκαετία αναμένουν «καρτερικά τη σειρά τους» για να λάβουν το ξίφος και να υφίστανται συγχρόνως Αξιωματικοί που τα παραλαμβάνουν με την ορκωμοσία τους, «έξω από τη λίστα αναμονής»;

Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου να αποσοβηθεί, έστω αυτή, από τις πολλές αδικίες που υφίστανται οι εξ Υπαξιωματικών Αξιωματικοί, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα και σε κάθε περίπτωση πριν την ορκωμοσία των νέων Ανθυπολοχαγών και αντιστοίχων των ανώτατων στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), να αποδοθούν τα ξίφη σε όλες και όλους τους δικαιούχους Αξιωματικούς, ανεξαρτήτως προέλευσης.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε πληροφορίας και διευκρίνισης.

Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση και αρμοδιότητά τους ενέργειες.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο





Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας









Βάιος Τσαπρούνης 

Γεώργιος Λύρατζης

Υπολοχαγός (ΥΠ-Π)

ΕΜΘ Ανθυπολοχαγός (ΔΒ)

τηλ. 6947401286, 6980230509

τηλ. 6932572880

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά