Ετήσια Γενική Συνέλευση - Κοπή Βασιλόπιτας έτους 2024 του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ)

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:00, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (ΓΣ) του Σ.Α.Σ στο Πνευματικό Κέντρο της ΕΑΑΑ, Χαλκοκονδύλη 5 στην Αθήνα.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη ΓΣ, σύμφωνα με την Πρόσκληση, είναι τ’ ακόλουθα:

• Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
• Διοικητικός Απολογισμός - Πεπραγμένα 2023 και έγκριση αυτών
• Οικονομικός Απολογισμός - Ισολογισμός 2023 και έγκριση
• Προϋπολογισμός Εσόδων - Εξόδων 2024 και έγκριση
• Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής 2023 και έγκριση. Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη
• Στόχοι 2024 και έγκριση
• Παρεμβάσεις, τοποθετήσεις μελών του Σ.Α.Σ
• Έκδοση ψηφίσματος και έγκριση
Ο Πρόεδρος του Σ.Α.Σ, Σμχος ε.α. Βασίλειος Τσιλιγιάννης έλαβε το λόγο, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τα μέλη του Συλλόγου και παρουσίασε το πρόγραμμα της ΓΣ. Ανήγγειλε τους προσκεκλημένους και διάβασε τους χαιρετισμούς και τα μηνύματα που απέστειλαν καλεσμένοι που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. Ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Σμχος (ΜΗ) Δημήτριος Μπάνος, Υπδκτής της ΣΜΥΑ, ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΑ. Ακολούθως ζήτησε από τους παρισταμένους, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος το περασμένο έτος, για την προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Ακεραιότητας της Χώρας, αλλά και τους απόντες συναδέλφους, φίλους και συνεργάτες μας, απόφοιτους της Σχολής μας, (96) τον αριθμό, οι οποίοι δεν βρίσκονται πια μαζί μας.
Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σ.Α.Σ. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Ηλίας Κρητίδης. Χρέη ψάλτη έκανε ο Πρόεδρος του Σ.Α.Σ κ. Τσιλιγιάννης.
Τα φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στο συνάδελφο Ζαχαράκη Ιωάννη της 27ης Σειράς. Κέρδισε μια δωροεπιταγή κι ένα συλλεκτικό τόμο για τον εορτασμό των εξήντα χρόνων της ΣΤΥΑ.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Σμχος (ΜΗ) Δημήτριος Μπάνος, Υποδιοικητής της ΣΜΥΑ, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΑ και του Δκτή της ΣΜΥΑ
Ο Σμχος ε.α. Ιωάννης Ζαχαράκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΕΑΑΑ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΝ Πλχος (Ε) ε.α. Μανώλης Αναγνωστάκης.
Ο Σμχος ε.α. Δημήτριος Κοντοβάς, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΜΤΑ.
Εκ του ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α η Πρόεδρος κα Ποθητή-Αντωνία Σκαμαγκούλη, η Αντιπρόεδρος κα Αναστασία Γκόλια και ο κ. Κων/νος Σκαμαγκούλης.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος
Ο Πρόεδρος του ΕΣΜΑ, Ταξχος (Μ) ε.α Βασίλειος Υφαντής
Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΥΔΑ, Ταξχος ε.α. Γεώργιος Ρούσσος
Ο Πρόεδρος του ΣΑΙΡ, Σμχος ε.α. Ιωάννης Δαλέζιος
Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΜΥΝ, Υπχος (Ε) ε.α. Παύλος Σοφικίτης
Ο Πρόεδρος του ΣΑΑΥΣ, Ανχης ε.α. Δημήτριος Πεππές
Ο νομικός σύμβουλος του Σ.Α.Σ, δικηγόρος Βασίλειος Κοντός
Ο Απλχος (Ο) ε.α. Ιωάννης Αντωνιάδης, προσκεκλημένος ως ειδικός ομιλητής
Ο Ανθσγός (ΤΜΑ) ε.α. Πηρούνιας Γεώργιος της 23ης Σειράς ΣΤΥΑ, τιμητικά προσκεκλημένος: για τη συγκινητική του δημιουργία και προσφορά στο Σύλλογο και την ΠΑ ζωγραφικού πίνακα και 20 μεταξοτυπιών αυτού. Ο πίνακας είναι αφιερωμένος στις ειδικότητες της ΣΜΥΑ, με θέμα «ΣΜΥΑ: Η εγγύηση για την επιτυχία κάθε αποστολής».
Ο εκπρόσωπος του Σ.Α.Σ στην Αρκαδία, Σμχος ε.α. Αριστοτέλης Γκρίτζαλης
Τα πρώην μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Σ, Σμχος ε.α. Γεώργιος Μαριόλης και Ασμχος ε.α. Παναγιώτης Βούλγαρης.
Επιστολές χαιρετισμού έστειλαν ο Βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς, Ο Προέδρος του ΣΑΣΜΥ, Λγός ε.α. Ευάγγελος Στέφος και ο Προέδρος του ΣΟΕΔ, Τχης Δημήτριος Κοντούρης.
Πριν την έναρξη των εργασιών της ΓΣ, ο Πρόεδρος κ. Τσιλιγιάννης κάλεσε στο βήμα τον Απλχο (Ο) ε.α. Ιωάννη Αντωνιάδη για ενημερωτική ομιλία επί οικονομικών θεμάτων, που αφορούν τους ε.ε. και ε.α. συναδέλφους μας.
Ακολούθησε η έναρξη των εργασιών της ΓΣ. Η πρόταση του Δ.Σ. για ανάληψη καθηκόντων Προεδρείου της ΓΣ από τους: Πρόεδρος ο κ. Ευάγγελος Παρασκευόπουλος και ως μέλη οι κ.κ. Γρηγόριος Σατολιάς και Επαμεινώνδας Τσάτσος, εγκρίθηκε ομόφωνα.
Κλήθηκε ο Πρόεδρος του Σ.Α.Σ κ. Τσιλιγιάννης για την παρουσίαση και έγκριση του Διοικητικού - Οικονομικού Απολογισμού 2023.
Παρουσιάσθηκαν οι προτάσεις του Δ.Σ, μετα από εισήγηση/πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης Τιμητικών Διακρίσεων του Σ.Α.Σ, για απονομή τιμητικής διάκρισης στους:
α. Πρώην Α/ΓΕΑ, Πτέραρχο (Ι) ε.α κ. Δημήτριο Λυτζεράκο ως Επίτιμο Μέλος του Σ.Α.Σ και
β. Σμήναρχο ε.α. κ. Δημήτριο Φαλτάιτς, πρώην Πρόεδρο Σ.Α.Σ, επί εννέα (9) έτη, ως Επίτιμο Πρόεδρο του Σ.Α.Σ.
Οι προτάσεις του ΔΣ εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη ΓΣ.
Παρουσιάσθηκαν τα πεπραγμένα της εφημερίδας του Συλλόγου «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ Σ.Α.Σ» από τον Πρόεδρο της Συντακτικής Επιτροπής κ. Ευθ. Γκιτέρσο.
Ακολούθησε ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σ.Α.Σ και η παρουσίαση της Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το οικ. έτος 2023 από τον Πρόεδρό της Ασμχο ε.α. Παναγιώτη Βούλγαρη. Ζητήθηκε η έγκρισή της, καθώς και η απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα.
Κατόπιν παρουσιάσθηκαν αναλυτικά οι Στόχοι του Δ.Σ. του Σ.Α.Σ για το έτος 2024 από τον Πρόεδρο του Σ.Α.Σ.
Οι παρεμβάσεις, τοποθετήσεις των μελών του Σ.Α.Σ που ακολούθησαν, είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έγινε ευρεία συζήτηση επ’ αυτών.
Η ΓΣ έκλεισε με την έκδοση ψηφίσματος.
Με το πέρας της ΓΣ, διανεμήθηκαν τα υπόλοιπα κομμάτια της βασιλόπιτας, καθώς και τα ημερολόγια της ΠΑ για το έτος 2024 που εξέδωσε η ΥΑΕ, όπως και η εφημερίδα ΝτΣ για όσους ενδιαφέρονταν.
Κατά τη διάρκεια της ΓΣ κρατήθηκαν επίσημα πρακτικά. Σε αυτά, εκτός από τα διαδικαστικά της ΓΣ, θα διαβάσετε αναλυτικά το καλωσόρισμα του Προέδρου, τους χαιρετισμούς των επισήμων προσκεκλημένων. Θα βρείτε την ειδική ομιλία του κ. Αντωνιάδη, την οποία θα δημοσιεύσουμε και χωριστά. Θα ενημερωθείτε για τις παρεμβάσεις των μελών της ΓΣ του Σ.Α.Σ, τους στόχους και το ψήφισμα. Συμπερασματικά θα διαβάσετε όλες τις παρατηρήσεις, γνώμες, επιχειρήματα και χρήσιμες ιδέες που κατατέθηκαν στη συζήτηση της ΓΣ που ακολούθησε.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ για την ευγενική διάθεση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου.
Το Δ.Σ. του Σ.Α.Σ ευχαριστεί θερμά όλους τους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους και τα μηνύματά τους την εκδήλωση. Όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέβαλαν με τη μαζική, δυναμική παρουσία τους και τις ιδέες τους στην επιτυχία της Γ.Σ. Η νέα δύσκολη και επίπονη χρονιά που έχουμε εισέλθει απαιτεί επαγρύπνηση και νέα, ανώτερα καθήκοντα για όλους μας.
ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους.


Σύλλογος Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α - Ετήσια Γενική Συνέλευση - Κοπή Βασιλόπιτας έτους 2024 του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ) (sastya.gr)