Πραγματοποιήθηκε διμερής συνεκπαίδευση, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Πιερίας.


Από την Δευτέρα 08 έως την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας 🇬🇷 🇺🇸, πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (#ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ διμερής συνεκπαίδευση, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Πιερίας.

Η συνεκπαίδευση, η οποία είναι τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), επικεντρώθηκε στην σχεδίαση και διεξαγωγή αντικειμένων αμφίβιων επιχειρήσεων και εκτέλεσης συνδυασμένων πυρών υποστήριξης. Κατά την διάρκειά της, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνέργειας, στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των 🇬🇷 και 🇺🇸 συμμετεχουσών #ΕΔ .

Στην συνεκπαίδευση από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα του Εκπρόσωπος Τύπου Γενικού Επιτελείου Στρατού και της #ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, ενώ από Αμερικανικής πλευράς προσωπικό και μέσα της 26th Marine Expeditionary Unit (MEU).

H εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδος και Η.Π.Α. σε στρατιωτικό επίπεδο και την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους με σκοπό την υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

🇬🇷 🇺🇸 #StrongerTogether

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Πολεμικό Ναυτικό - Hellenic Navy Πολεμική Αεροπορία - HAFspokesman

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά