Θεωρείο: Αποφλωροποίηση



Θεωρείο: Αποφλωροποίηση© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και οι αλλαγές που αποφάσισε, αν μπορούσαν να έχουν έναν τίτλο θα ήταν αποφλωροποίηση, όπως μου έλεγε απόστρατος που γνωρίζει πολύ καλά τις εσωτερικές ισορροπίες. Η ίδια πηγή ανέφερε στη στήλη ότι το άλμα τεσσάρων τάξεων που έγινε στην επιλογή της νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων οδηγεί ουσιαστικά σε αποστρατεία ανώτατους αξιωματικούς που είχαν άμεση σχέση με τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αιτιολογώντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο που έδωσε.







Ενταξη

Το Μαξίμου, πάντως, ευχαρίστησε δις τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, καθώς το εγκώμιο του κ. Φλώρου για τη θητεία του έπλεξαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κυβερνητικές πηγές. Την ίδια ώρα, ωστόσο, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχίσει τη διαδικασία μετεξέλιξης, εστιάζοντας στην ενσωμάτωση και την αποτελεσματική εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών, αλλά και στην ομαλή ένταξη νέων οπλικών συστημάτων, όπως π.χ. οι φρεγάτες Belharra, τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, F-16 Viper και F-35, τα πυραυλικά συστήματα Spike-NLOS και αρκετά άλλα που βρίσκονται στο στάδιο της προμήθειας. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι η ένταξη.
Υπέρ της παρένθετης

Αν νομίζετε πως στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν μόνον αυτοί που αντιδρούν στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από τα δεξιά, κάνετε λάθος. Βουλευτής του κόμματος ασκούσε –ήπια, πάντως– κριτική στην κυβέρνηση από τα… αριστερά, λέγοντας ότι η απόφαση να μην επιτρέπεται η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή μέσω παρένθετης μητέρας στους άνδρες δεν είναι σοβαρή, μιας και αυτό ισχύει ήδη για τις γυναίκες. Μάλιστα, ο βουλευτής προσέθετε και μία ακόμη πτυχή, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση μελλοντικά θα εκπέσει στα δικαστήρια, καθώς αποτελεί διάκριση.






Από το νησί στο ευρωψηφοδέλτιο

Η πρώτη ονοματολογία για το ευρωψηφοδέλτιο έχει ξεκινήσει ήδη στη Νέα Δημοκρατία, με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να πραγματοποιούν τις αναγνωριστικές επαφές, αλλά και να δέχονται κρούσεις από ενδιαφερομένους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση με τον καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Κεφαλονιά. Εξάλλου, και ο αντίπαλός του στο νησί, Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει συμφωνήσει να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο, επιδιώκοντας να μετακομίσει από το Ιόνιο στις Βρυξέλλες. Εξ ου και έχει ξεκινήσει μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων.
Μέχρι τέλους

Αυτό που έκανε εντύπωση από τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Σαμαρά είναι πως δεν δίστασε να αποδομήσει ευθέως κάτι που είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου λίγες ημέρες πριν είχε φροντίσει να διαρρεύσει ότι θα ενσωματώσει στο νομοσχέδιο μία δική του πρόταση. Συγκεκριμένα, με την απαγόρευση τεκνοθεσίας μέσω παρένθετης μητέρας, η κυβέρνηση ουσιαστικά ενσωμάτωσε τη λογική Σαμαρά για το θέμα, όπως είχε εκφραστεί στη συνέντευξή του στην Κ. Τότε, ο πρώην πρωθυπουργός είχε αναφέρει πως οι γυναίκες δεν είναι τεκνοποιητικές μηχανές, που θα βοηθούν τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά. Το γεγονός ότι παρά την υιοθέτηση της λογικής αυτής ο Αντώνης Σαμαράς ξαναβγήκε τόσο απέναντι, δείχνει αυτό που είπε στη στήλη ένας φίλος του: Ο Αντώνης πάντα το πάει μέχρι τέλους.


msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά