Ομιλία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ προς την Μαθητιώσα Νεολαία της Λακωνίας και Απονομή Μεταλλίου από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης






Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και κατά την διάρκεια εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην Αρεόπολη Μάνης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθυνε ομιλία για το έργο και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων προς την μαθητιώσα νεολαία από σχολεία της περιοχής, παρουσία των πολιτικών και θρησκευτικών αρχών της.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αρεόπολη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης:Οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης και κ. Νεοκλής Κρητικός.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκων Τζινιέρης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα.
Ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Πέτρου Ανδρεάκου.
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου κ. Ελένη Γυπαράκη.
Ο Διοικητής της Διοίκησης Κέντρων (IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ») Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος και ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) Ταξίαρχος Δημήτριος Αννετούδης.
Αντιπροσωπεία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ομιλία του εξέφρασε χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση που βρέθηκε στην αγέρωχη και ηρωοτόκο Μάνη, καθώς και τις ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση να απευθυνθεί στην μαθητιώσα νεολαία ενός τόπου που έχει αναδείξει πλήθος ηρώων και αποτελεί αιώνιο σύμβολο του υπερήφανου Ελληνισμού.

Επισήμανε το χρέος και το καθήκον που έχουν οι νεότερες γενιές ώστε να διαφυλάξουν εις το διηνεκές την ιερή και ένδοξη παρακαταθήκη που κληροδότησαν με την θυσία τους οι Ήρωες της Πατρίδος μας στο διάβα της λαμπρής ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, φέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ποτισμένα με αίμα Ιερά χώματα της Μάνης.

Αναφερόμενος στην μαθητιώσα νεολαία παρότρυνε τους μαθητές να επιδείξουν προσήλωση στα γράμματα και στην πρόοδό τους, καθώς και επιμονή στην εκπλήρωση των στόχων και των επιδιώξεών τους με ότι και αν ασχοληθούν στην ζωή τους, προκειμένου να γίνουν χρήσιμοι στην κοινωνία και στην Χώρα μας γενικότερα, προτρέποντας επίσης όσοι εξ αυτών επιθυμούν να εισέλθουν στην μεγάλη στρατιωτική οικογένεια.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι η Τιμή της απονομής του Μεταλλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης αντανακλά στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, με σθένος, αποφασιστικότητα, καρτερία, υψηλό φρόνημα και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, αγωνίζεται σε κάθε γωνία της Ελληνικής επικράτειας, εξασφαλίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

1 του 21






















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά