Σεμινάριο της ΣΠΣΞ με Θέμα «Modern Leadership in the Context of Law of Armed Conflicts and Open Source Intelligence»

 


Από τη Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, η Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ) διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) και σε συνεργασία με την Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας της Κύπρου, σεμινάριο με θέμα «Modern Leadership in the Context of Law of Armed Conflicts and Open Source Intelligence».
Το σεμινάριο παρακολούθησαν συνολικά 25 συμμετέχοντες, ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Ακαδημαϊκοί. Αναλυτικά, 14 από Ελλάδα, 5 από Κύπρο, 3 από Ρουμανία, 2 από Γαλλία και 1 από Βέλγιο.
Στην έναρξη των εργασιών παρευρέθησαν ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο Διευθυντής Ακαδημίας Ασφάλειας και Άμυνας της Κύπρου Αντισμήναρχος (ΕΑ) Συμεών Ζαμπάς και ο εκπρόσωπος (training manager) του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας κ. Χριστόφορος Χριστοφόρου.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η παροχή εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά τη διάρκεια παρουσιάστηκαν θεματικές ενότητες που αφορούσαν στον διεθνή νόμο των ενόπλων συρράξεων, στην επίδραση των ανοιχτών πηγών πληροφοριών επί της διαδικασίας λήψης απόφασης και στα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες του σύγχρονου ηγέτη.









Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά