Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης ΥΠΕΘΑ – ΚΕΜΕΑ από τον ΥΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή και τον ΥΠΡΟΠΟ Χαράλαμπο Λαλούση

 





Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), μέσω του οποίου θα προκύψουν συνέργειες στον τομέα της Έρευνας, της Ανάπτυξης και της Καινοτομίας.

Αντικειμενικός σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η επίτευξη της μέγιστης αποδοτικότητας και η επαύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας, μέσω κοινών δράσεων. Το ΥΠΕΘΑ και το ΚΕΜΕΑ προτίθενται να συνεργαστούν σε τομείς όπως είναι η ασφάλεια των χερσαίων και των θαλασσίων συνόρων, η προσπάθεια κρίσιμων υποδομών, η αξιοποίηση και βελτιστοποίηση δομών και υπηρεσιών, καθώς επίσης και άλλα πεδία αμοιβαίου επιχειρησιακού ενδιαφέροντος.

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε τα εξής: «Κοινός στόχος μας είναι η προστασία των συμφερόντων της Πατρίδας μας και των συνόρων της χώρας μας. Με το Μνημόνιο που υπογράφεται σήμερα θα επισφραγιστεί το έργο και η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:

«Η κοινή δράση σε τομείς αμοιβαίους ενδιαφέροντος θα συμβάλλει στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών και στη δημιουργία διαδικασιών αντιμετώπισης προκλήσεων της σύγχρονης εποχής».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά