Αλλάζει χέρια εκ νέου η ΕΛΒΟ



Ήταν 12 Φεβρουαρίου του 2021 όταν «έπεφταν» οι υπογραφές για τη μεταβίβαση στους Ισραηλινούς των PLASAN και SK Group και στο μέτοχο μειοψηφίας Αρ. Γλύνη, της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έναντι 3 εκατ. ευρώ.


Αλλάζει χέρια εκ νέου η ΕΛΒΟ© Shutterstock

Δύο χρόνια και δύο μήνες μετά η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων 2020 αλλάζει εκ νέου χέρια όπως επιβεβαιώνουν στο Euro2day.gr κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Η απόφαση για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΕΛΒΟ συνδέεται, όπως αναφέρουν άλλες πηγές,κ με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, την αγορά των LYNX και την ανάγκη αναβάθμισης των Leopard.




Ενδιαφέρον για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΕΛΒΟ έχει εκδηλώσει η KMW / Rehnmetall, το όνομα της οποίας είχε «παίξει» στον διαγωνισμό διάσωσης της ΕΛΒΟ πριν από λίγα χρόνια. Η Γερμανική εταιρεία συνδέεται με τη γαλλική Nexter Systems που δραστηριοποιείται στην κατασκευή όπλων, αφού έχουν συστήσει κοινή εταιρεία από το 2015.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν το γαλλο-γερμανικό σχήμα θα εξαγοράσει το σύνολο της ΕΛΒΟ ή αν θα αποκτήσει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Πηγές με γνώση αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι υπέρ της πώλησης της συμμετοχής τους στο γαλλο-γερμανικό σχήμα τάσσεται η Plasan και ο μέτοχος μειοψηφίας κ. Αρ. Γλύνης ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη τι θα πράξει ο δεύτερος βασικός μέτοχος.

Το Euro2day.gr επικοινώνησε με τους σημερινούς βασικούς μετόχους για σχολιασμό αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) το από 06/03/2023 πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου της «ΕΛΒΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (2020) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με το οποίο πιστοποιήθηκε η ολική καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1.552.815€, που αποφασίστηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 29/12/2022.

Κατά τη δεύτερη εταιρική χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2021 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός), οι πωλήσεις της ΕΛΒΟ διαμορφώθηκαν στις 493.437,88 ευρώ και αφορούσαν στο σύνολο τους άχρηστο υλικό (scrap), ενώ οι καθαρές ζημιές διευρύνθηκαν στα 957.379,08 ευρώ έναντι ζημιών 7.533,34 ευρώ που ήταν στη χρήση του 2020.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά