Ολοκλήρωση του Σχολείου Αεροκίνητων Επιχειρήσεων (Air Assault School)

 


Ολοκλήρωση του Σχολείου Αεροκίνητων Επιχειρήσεων (Air Assault School)

Από την Δευτέρα 06 έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» στο Βόλο και στο Στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΒ) ΠΕΡΙΣΣΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στο Στεφανοβίκειο, το Σχολείο «Air Assault School» σε 2 Εκπαιδευτικές Σειρές (06 - 16 Φεβρουαρίου και 18 - 28 Φεβρουαρίου), το οποίο εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών των 🇬🇷 #ΕΔ με φίλες και σύμμαχες Χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του #ΓΕΕΘΑ στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.
Το «Air Assault School» κανονικά διεξάγεται στο U.S. Army Fort Campbell των 🇺🇸 και πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό για πρώτη φορά. Γι’ αυτό το λόγο στην εκπαίδευση χρησιμοποιήθηκαν Ελικόπτερα UH-60 Black Hawk της 1st Combat Aviation Brigade (CAB), η οποία έχει μετασταθμεύσει στις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, και συμμετείχε σε αυτή προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και Αερομεταφερόμενων Σχηματισμών από την 🇬🇷 και τις 🇺🇸. Επίσης και κατόπιν πρόσκλησης της αμερικανικής πλευράς, συμμετείχε με αντίστοιχο προσωπικό η 🇫🇷 η 🇳🇱και η 🇭🇺.
Κατά την διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες εκπαίδευσης που παρέχει το Αεροδρόμιο Στεφανοβικείου και τα παρακείμενα Πεδία Βολής, και να εκμεταλλευτούν τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, όπως και τις δυνατότητές της για ρεαλιστική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με την εκτέλεση απαιτητικών σεναρίων αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων, επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, καθώς και αντικειμένων μεταφοράς φορτίων, ταχείας καταρρίχησης, παροχής πρώτων βοηθειών και διαδικασιών ανάγκης κατά την χρήση στρατιωτικών ιπτάμενων μέσων.
Γενικότερα, η ίδρυση της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου #ΔΕΠ του #ΓΕΕΘΑ και οι εκτεταμένες βελτιώσεις των διοικητικών και εκπαιδευτικών υποδομών της, καθιστούν την Χώρα μας πόλο έλξης για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων φίλων, εταίρων και συμμάχων χωρών. Η δε επιλογή της 🇬🇷 ως της πρώτης Χώρας εκτός 🇺🇸 για την πραγματοποίηση του εν λόγω σχολείου αποκλειστικά με αμερικανούς εκπαιδευτές, αποτελεί ένα ακόμα βήμα της διαρκούς εμβάθυνσης της Στρατιωτικής Συνεργασίας των 2 Χωρών στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων.










Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά