Νέος διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας ο Ταξίαρχος Κοσμάς Καλμανίδης



Τελετή παράδοσης – παραλαβής της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων, στην Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί. Νέος διοικητής ανέλαβε ο Ταξίαρχος Κοσμάς Καλμανίδης από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος και παρέλαβε από τον Ελευθέριο Πινάκη, ο οποίος αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Υποστρατήγου, κλείνοντας 35 χρόνια υπηρεσίας στο στρατό.


Ο νέος Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας που φέρει το όνομα “Ανδριανούπολη”, έχει πλούσιο βιογραφικό αφού έχει υπηρετήσει σε πλήθος θέσεων ευθύνης ως Διοικητής, σε κρίσιμες μονάδες και σχηματισμούς τόσο στην ακριτική Ελλάδα, σε Έβρο και νησιά, αλλά και στην Κύπρο. Παράλληλα έχει περάσει από πλήθος στρατιωτικών σχολών έχοντας και με το παραπάνω όλα τα φόντα και τα προσόντα ώστε να υπηρετήσει στην κορυφαία θέση της ιεραρχίας, για την περιοχή ευθύνης της Ταξιαρχίας, την Δυτική Μακεδονία. Ο Ταξίαρχος Κοσμάς Καλμανίδης είναι ένας άξιος Αξιωματικός και Άνθρωπος, που κάνει περήφανους τους συναδέλφους του, τους συμπολίτες του στην Πτολεμαΐδα, και φυσικά την οικογένεια του η οποία ήταν παρούσα στην τελετή.

Η τελετή έγινε με μεγάλη επισημότητα μεν, αλλά χωρίς τις εορταστικές εκδηλώσεις που συνήθως τη συνοδεύουν, λόγω του πένθους για το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Παρών ήταν ο (Ειδικοδυναμίτης) Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, σχηματισμού στον οποίο ανήκει η 9η Ταξιαρχία.









«Σήμερα κλείνει για μένα μια περίοδος στην οποία αφοσιώθηκα από την πρώτη στιγμή με πάθος και όραμα, με τιμή και αξιοπρέπεια. Αισθάνομαι υπερήφανος και εκφράζω την ικανοποίηση μου για το τελικό αποτέλεσμα. Εμπεδώσαμε το αίσθημα της ασφάλειας. Εργαστήκαμε με επιμονή και ζήλο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πινάκης, συγχαίροντας όλους και προτρέποντάς τους να συνεχίσουν με τον ίδιο πάθος.



“Αναλαμβάνω σήμερα καθήκοντα της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, αντικαθιστώντας τον καταξιωμένο εκλεκτό συνάδελφο υποστράτηγο Ελευθέριο Πινάκη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τις υπηρεσίες του και ταυτόχρονα ευχόμαστε εγκάρδια κάθε ευτυχία και επιτυχία στη μελλοντική του ζωή. Κυριευμένος από αισθήματα υπερηφάνειας, υποκλίνομαι ευλαβικά στις πολεμικές σημαίες των τμημάτων και μονάδων της Ταξιαρχίας και αποτίνω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αθάνατους και ένδοξους πεσόντες της ένδοξης πατρίδας και του έθνους μας, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος”, τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος διοικητής Κοσμάς Καλμανίδης. Δεν έμεινε, τέλος, απαρατήρητη, η αναφορά του νέου Διοικητή κ. Καλμανίδη κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, για την προσπάθεια που θα γίνει ώστε στην Ταξιαρχία να ανακτήσει την αίγλη του Α’ Σώματος.








/e-ptolemeos.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά