Πότε θα έρθουν τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα – Στην Ελλάδα θα φτιαχτούν οι κορβέτες






Πότε θα έρθουν τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα – Στην Ελλάδα θα φτιαχτούν οι κορβέτες© Newsbomb

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα που «τρέχουν» μίλησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τι είπε για F-35 και κορβέτες.

«Τα πρώτα F-35 θα έρθουν στην Ελλάδα το 2028» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, πως «η διαπραγμάτευση και η συμβασιοποίηση απέχουν χρονικά» ενώ μιλώντας για τις κορβέτες ξεκαθάρισε πως το μεγαλύτερό τους μέρος θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα.




«Για τις κορβέτες θα παίξει ρόλο στην απόφαση το ζήτημα της ναυπήγησης εδώ. Τέσσερα θα είναι. Το πρώτο εκ των πραγμάτων θα ναυπηγηθεί στο εξωτερικό, τα υπόλοιπα όμως θέλουμε να τα ναυπηγήσουμε εδώ. Δεν είναι απλή υπόθεση. Τα ναυπηγεία θα πρέπει να έρθουν σε κατάσταση να αναλάβουν αυτό το επενδυτικό έργο. Από εκεί και πέρα θα καταλήξουμε στις τελικές αποφάσεις».

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί «εθνικού εγκλήματος» για τη μη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ανέφερε: «Βαριά κουβέντα τα περί εθνικού εγκλήματος. Παραλάβαμε απαξιωμένα συστήματα που είχαμε επείγουσα ανάγκη. Έπρεπε να κάνουμε πολλά για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Δεν ισχύει κιόλας. Αν ναυπηγήσουμε τρεις κορβέτες δεν είναι αυτό επιστροφή στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία;».

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά