Έκλεισε το deal για το ΚΕΕΜ- Ξανανοιγει ως ΚΕΝ



Ανάρτηση Δημάρχου Σπάρτης:

Χθες Δευτέρα μεσημέρι συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας κ. Δημήτρη Μιχαλολιάκο (παλαίμαχο πιλότο μαχητικών Mirage F-1), τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Κανακάκο, την Γενική Γραμματέα του Δήμου κα. Μαίρη Χάντζου, την Διευθύντρια του Γραφείου Δημάρχου κα. Κατερίνα Σανιδά, και τον Νομικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Ηλιόπουλο, επισκέφθηκα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στην συζήτηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ευχαριστήσαμε τον Υπουργό για τη θερμή και συνεχή στήριξη του στο θέμα της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου Σπάρτης, αλλά και για την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ από τον επόμενο μήνα, ως κέντρο νεοσυλλέκτων (και οι βουλευτές του νομού μας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προς τη κατεύθυνση αυτή)!
Του προτείναμε δε και την αποστολή βοήθειας σε Ουκρανία, Συρία, κ.α. υπό τη μορφή αγροτικών προϊόντων που πλεονάζουν (π.χ. βρώσιμες ελιές, πορτοκάλια, κ.α.) Φυσικά το κατά πόσο αυτό θα ήταν εφικτό και αποτελεσματικό, θα το εξετάσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες!
2. HUÉ ΒΙΕΤΝΑΜ 
Ένα πρωτοποριακό Σύμφωνο κατανόησης και συνεργασίας υπογράψαμε χτες Δευτέρα 13/02/2023 με το Δήμαρχο της πόλης Huè του Βιετνάμ κ. Vo Le Nhat, παρουσία του πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Le Hong Truong και του Επίτιμου Πρόξενου του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Γαβριήλ Πετρίδη.
——Η Hué δεν είναι μια απλή επαρχιακή πόλη!
Η Σπάρτη των 18 χιλ. κατοίκων συνδέθηκε με μια πρώην πρωτεύουσα 1 εκατομ. κατοίκων που αναπτύσσεται αλματωδώς, με τεράστιο εμπορικό λιμάνι και διασχίζεται από τον περίφημο Perfume River = Ποταμό των Αρωμάτων (γιατί περνάει από μέρη που έχουν αρωματικά φυτά)!
Σκοπός του συμφώνου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του ελαιόλαδου, του πολιτισμού, του τουρισμού, της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, της διαχείρισης υδάτινων πόρων, της εκπαίδευσης και των ανταλλαγών επισκέψεων πολιτών.
Είχα μάλιστα επισκεφθεί την Hue to 2008 σε επίσημη αποστολή της Ελληνικής Προεδρίας μαζί με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Η επίσκεψη της Βιετναμέζικης αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με συνάντηση στο γραφείο μου με τον πρέσβη του Βιετνάμ, τον Δήμαρχο της Hué, τους Αντιδήμαρχους κκ. Χρήστο Κανακάκο, Γεωργία Ζαχαράκη, Γεωργία Δεδεδήμου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτη Φλώρο, τη Πρόεδρο της Αναπτυξιακής ΑΜΚΕ των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα κ. Βασιλική Πολυζωγοπούλου, τον Κώστα Παναγιωτόπουλο της ΑΛΑΙΑ, τον Νίκο Θεοδωρακάκο, και επιχειρηματίες της περιοχής μας.
—-Ευχαριστίες στο Χρήστο Μητράκο του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης, για την απψογη δοργάνωση της επίσκεψης!












Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά