Τα «φαντάσματα» από τη Λάρισα σε ηγετικό ρόλο σε άσκηση στον Περσικό – Εκπαιδεύονται σε όλα τα σενάρια αεροπορικού πολέμου

Μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Σαουδικής Αραβίας «Spears of Victory 23» η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου στην πιο ισχυρή και πλούσια χώρα της Αραβικής Χερσονήσου.

Δια του λόγου το αληθές, τα ”μπλε φτερά” έχουν κλέψει τις εντυπώσεις. Συγκεκριμένα, τα «φαντάσματα» της πανίσχυρης 337 Πολεμικής Μοίρας από τη Λάρισα, έχουν  εντυπωσιάσει και τους Σαουδάραβες της Royal Saudi Air Force, αλλά και την Πακιστανική Πολεμική  Αεροπορία. Με τους ιπτάμενους της PAF-η οποία όπως είναι γνωστό διατηρεί άριστες σχέσεις με την Τουρκική αεροπορία-να παίρνουν «αεροπορικά» μαθήματα από τους Έλληνες πιλότους και να διαπιστώνουν ότι ιδίοις όμμασι γιατί οι φίλοι τους της TuAF ζουν καθημερινά εφιαλτικές ώρες πάνω από το Αιγαίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα newpost.gr.

Εκτός από τους Πακιστανούς χειριστές οι οποίοι τρόπον τινά λειτουργούν πάντα και ως «κατάσκοποι» των στενών τους συμμάχων Τούρκων  και πετούν με αεροσκάφη F-16 και JF-17,στη «Λόγχη του Νικητή» λαμβάνουν μέρος  η USAF με μαχητικά F-16, η Βρετανική RAF με Typhoon Eurofighter αλλά και οι πολεμικές αεροπορίες από Μπαχρέιν, Ιορδανία, Κατάρ και φυσικά οι διοργανωτές της RSAF.

Η άσκηση έχει ως επίκεντρο την Αεροπορική Βάση King Abdulaziz στην ανατολική Σαουδική Αραβία η οποία διαθέτει εναέριο χώρο εκπαίδευσης που ξεπερνά σε ακτίνα τα 300 χλμ. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη Αεροπορική Βάση κατασκευασμένη από τους Αμερικανούς το 2018 με καινούργιες εγκαταστάσεις έκτασης 31.400 τ.μ , νέα κτίρια, υπόστεγα συντήρησης και 24 στέγαστρα για τα μαχητικά.

Για περίπου τρεις εβδομάδες οι οκτώ αεροπορίες εκπαιδεύονται σε όλα τα σενάρια αεροπορικού πολέμου με τα σενάρια όσο προχωρά η άσκηση να γίνονται όλο και πιο σύνθετα με συμμετοχή μεγάλων Σχηματισμών Μάχης(COMAO). Ενώ η «Spears of Victory» εκτελείται σε περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου με ισχυρή παρουσία αεράμυνας.

 



Onlarissa.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά