Νέα ακύρωση αποστρατείας στην Εθνική Φρουρά











Δεύτερος αξιωματικός του στρατού που αποστρατεύτηκε ως υπηρετήσας ευδοκίμως την υπηρεσία του, ξαναβάζει τη στολή, με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.



Πρόκειται για συνταγματάρχη ο οποίος αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του ταξίαρχου, αλλά προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο ζητώντας ακύρωση της απόφασης για αποστρατεία του. Η υπόθεση είναι πανομοιότυπη με αυτήν του συνταγματάρχη Ζωνιά, όπου έγινε επίκληση του δημοσίου συμφέροντος για την πρόωρη αποστράτευσή του. Το Δικαστήριο και στη μια περίπτωση και στην άλλη στηλίτευσε τις αποφάσεις του Ανώτερου Συμβουλίου Κρίσεως και του υπουργού Άμυνας για την ευρεία επίκληση του όρου «δημοσίου συμφέροντος» χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες πώς αυτό εξυπηρετείται.

Ο αιτητής στη νέα υπόθεση, ήταν μόνιμος αξιωματικός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Στις 15.3.2019, το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων αποτελούμενο από τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τον υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, έκρινε, στην τακτική σύνοδο του για το έτος 2019, τον αιτητή ως «ευδοκίμως τερματίσαντα την υπηρεσία του».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά