Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του.

Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ.

Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους.